STORFAVORITT: Alexander Kristoff mener han er i sitt livs form foran et av sesongens store høydepunkter. Foto: AFP PHOTO/BELGA PHOTO YORICK JANSENS
STORFAVORITT: Alexander Kristoff mener han er i sitt livs form foran et av sesongens store høydepunkter. Foto: AFP PHOTO/BELGA PHOTO YORICK JANSENS

Kristoff: – Jeg er i mitt livs form

Nå går Alexander Kristoff for seier i Flandern rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Kortrijk, Belgia): Alexander Kristoff er full av selvtillit før søndagens TV 2-sendte Flandern Rundt.

Se Flandern rundt på TV 2 og TV 2 Sumo søndag fra klokken 12.00!

Kanskje ikke så rart - så langt i sesongen står Katjusja-syklisten med hele ni seire.

- Å dominere med å vinne tre ganger på rad som jeg gjorde i De Panne tror jeg at jeg aldri har gjort før. Det var en morsom opplevelse, sier Kristoff til TV 2.

– Så du kan her og nå fastslå at du er i ditt livs form?

- Ja jeg kan det. Målet er søndag og jeg håper å ta steget helt til topps. Likevel blir jeg ikke skuffet om jeg skulle ende som nummer to eller tre.

For å ta steget helt øverst på pallen er 27-åringen avhengig av et lag som fungerer, noe det russisk-eide laget har gjort svært godt denne sesongen.

Det har blitt spekulert i at 38-årige Luca Paolini vil gjøre som han nylig gjorde da han vant Gent-Wevelgem - nemlig å gå for seier på egenhånd. Selv avfeier italieneren ryktene og hevder at han skal kjøre for Kristoff.

- Han er kapteinen på vårt lag og oppgaven min er å få ham frem til en spurt, da fikser han resten, sier Paolini.

Den samme oppgaven har unggutten Sven Erik Bystrøm. Etter imponerende innsats i De Panne har 23-åringen blitt inkludert i lagets råsterke Flandern-tropp.

- Jeg kan ikke love at jeg klarer å være med helt inn, men jeg skal gi alt for at laget igjen skal lykkes, sier Haugesund-gutten.