FÅR SKRYT: Alexander Tettey blir av treneren sett på som en nøkkelspiller i kampen om opprykk til Premier League. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
FÅR SKRYT: Alexander Tettey blir av treneren sett på som en nøkkelspiller i kampen om opprykk til Premier League. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS

– Tettey er en helt spesiell spiller

Norwich-treneren mener nordmannen blir en nøkkelspiller i kampen om opprykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 1-0 borte mot Brighton fredag tok Alexander Tettey og Norwich et nytt steg mot Premier League-spill neste sesong.

Se fredagens resultater og tabellsituasjonen i Championship her!

Nordmannen spilte en meget god kamp på midtbanen til de gule og grønne.

Seieren tok «The Canaries» opp på tredjeplass, kun to poenget bak direkte opprykk. Trener Alex Neil mener nordmannen blir en viktig brikke i sesonginnspurten.

– Alex er en fantastisk spiller. Han er helt spesiell, fordi han har kvaliteter ingen andre har. Han er en bauta foran eget forsvar, fysisk sterk, spillende og kan ta ut motstandernes offensive trusler.

Det er seks kamper igjen av Championship-sesongen, og Neil mener 28-åringen blir en viktig bidragsyter når det hele skal avgjøres.

– Tettey var meget god i dag, og han blir en nøkkelspiller for oss i innspurten.

Hovedpersonen selv hyller den kollektive innsatsen.

– Vi har god kontroll, men blir litt shaky på slutten. Likevel har vi så mye «spirit» i laget at vi klarer å dro det i land. Dette skal vi være meget godt fornøyde med, sa Tettey til TV 2 etter kampslutt.

På motstanderens trenerbenk satt Chris Hughton - mannen som ledet Tettey og co mellom 2012 og 2014.

– Det var veldig gøy i dag - spesielt mot gamletreneren, sier Tettey.

Midtbaneankeret er derimot mest opptatt av å snakke om sin nåværende sjef.

– Det er veldig artig å spille for tiden. Manageren har gitt oss klare roller. Han er meget taktisk klok, og det har gjort meg til en bedre spiller. Jeg er trygg på meg selv og medspillerne.

I toppen av Championship er det rekordjevnt. Åtte lag kjemper om opprykk, og kun sju poeng skiller fra lederlaget Middlesbrough til Wolverhampton på åttende. 

– Det er utrolig jevnt. Hver gang vi vinner, sitter vi i garderoben og spør hverandre hvilke lag rundt oss som har vunnet. Men i bunn og grunn er det opp til oss selv. Vi må ta én kamp av gangen, og helst unngå playoff. Vi går for direkte opprykk, sier Tettey.