UHELDIG OPPLADNING: Tor Odvar Moen og resten av Larviks håndballjenter har møtt på flere hindringer i Tyskland.  Foto: Kyrre Lien / Scanpix
UHELDIG OPPLADNING: Tor Odvar Moen og resten av Larviks håndballjenter har møtt på flere hindringer i Tyskland.  Foto: Kyrre Lien / Scanpix

– Mistenker ikke sabotasje

Larvik med turbulent oppladning til gigantoppgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag spiller Larvik kvartfinale i Champions League borte mot det tyske storlaget Thüringer.

På håndballens øverste toppnivå er oppladningen til kamp svært viktig - men i forkant av morgendagens batalje kan ikke Larvik si å ha hatt fokuset kun på det som skal skje ute på banen.

Da det norske stjernegalleriet landet i Berlin torsdag formiddag, tok det nemlig ikke lang tid før problemene begynte å balle på seg.

– Det begynte da vi ankom Berlin rundt halv ett. Bussen var halvannen time forsinket, og da vi omsider kom oss avgårde måtte sjåføren ta seg en halvtimes «hvilepause» på veien, sier assistenttrener i Larvik, Tor Odvar Moen.

– Alt i alt var vi over tre timer etter skjema da vi endelig ankom hotellet.

Etter en turbulent reise trodde nok de fleste at resten av oppholdet skulle gå etter planen. Men Norges suverent beste håndballag hadde mer i vente.

– Da vi skulle ha møte før trening, hadde de ingen ledige rom. Dette var avtalt på forhånd. Vi hadde også et avtalt tidspunkt for lunsj, men da var vi satt opp med treningstid, sier Moen.

– Sjåføren som skulle frakte oss til trening var faktisk på tiden, men han visste ikke hvor hallen var.

Selv om tysklandsoppholdet har vært alt annet enn knirkefritt for seriemesteren, velger ikke laget å fokusere på det negative.

– Vi tar det med et smil. Denne gjengen er for rutinerte til å la seg affisere - folk har opplevd litt av hvert opp igjennom. Andre hadde sikkert blitt frustrerte, sier Moen.

– Vi begynte å flire til middagen i dag. Den skulle bli servert halv, men kom kvart på. Det er vel det nærmeste vi har kommet det som var avtalt her nede.

Selv om Larvik har hatt mistenkelig mange hindre på veien i oppladningen til lørdagens kamp, vil ikke Moen spekulere i om det ligger noe mer bak det.

– Vi mistenker ikke noe sabotasje. Men vi har justert avreisetiden bare for å være helt sikker.