Snøskred i Sauda i Rogaland

Redningsmannskaper har gjennomsøkt området hvor raset som gikk fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rasområdet i Sauda er gjennomsøkt uten funn. Søket er avsluttet.

Raset var rundt tretti meter bredt og gikk ved Kyrkjenuten i Sauda, skriver Haugaland og Sunnhordland politidistrikt på Twitter.

Det går skispor inn i skredet, men det er usikkert om noen har havnet under snøen.

– En melder som befant seg i området, tok kontakt med politiet og fortalte om et snøskred som var cirka 30 meter bredt. Han mente han så skispor som gikk inn i raset. Han var samtidig litt usikker på om det var skispor han så, forteller operasjonsleder Terje Tonning i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Det er altså høyst usikkert om det er folk som er tatt av raset.

– Inntil vi får klarhet i det, må vi stå på det vi kan. Betydelige ressurser er på vei inn nå. Det er luftambulanse med politi, lavinehund, skredgruppe, lokale redningsfolk, Røde Kors og andre søkemannskaper, sier Tonning.

Området det gjelder ligger ved Kyrkjenuten, ned mot Slettedalen. Det er ingen vei i umiddelbar nærhet til området.

Flere skred

Det har også gått et skred i i Smedalsbergi i Lærdal, ved E16 på Filefjell. Her ble en person tatt av skredet, men berget seg ut på egen hånd, ifølge Sogn og Fjordane politidistrikt.

Storlidalen i Sør-Trøndelag

Politiet i Sør-Trøndelag opplyser om at det også der har gått et større skred. 

– Politiet, frivillige og Sea King vil gjennomsøke et større snøras som er blitt utløst i området ved Storhaugen i Storlidalen, skriver politidistriktet på Twitter.

Søket er avsluttet, ingen personer ble tatt av skredet.

– Personen som utløste skredet meldte ifra og var først sikker på at ingen andre hadde blitt tatt. Så sa han at skredet var mye større enn han først trodde og kunne derfor ikke si med sikkerhet at ingen andre var tatt, forteller operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

– derfor blir vi nødt til å gjennomsøke skredet, det  har vært gode forhold og mye folk i fjellet i dag, sier operasjonslederen.

Også i Jotumheimen gikk det et skred torsdag ettermiddag. Skredet gikk ved Storbreahøe. Området ble gjennomsøkt, ingen personer ble tatt av skredet.