Danske Tage sto to meter fra offeret da skuddene falt

– Du har ødelagt mitt liv, ropte nordmannen før han skjøt den 54 år gamle landsmannen på bar i Thailand skjærtorsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er fullstendig i sjokk og ingen av oss som var der har sovet i natt, sier Tage Hansen til TV 2. 

Skutt på kloss hold

Det begynte som en helt vanlig kveld med dart for den nordiske kameratgjengen i den lille byen Cha-am i Thailand i går. 

DRAPSVÅPEN: Politiet har beslaglagt en pistol. FOTO: TVASIAN
DRAPSVÅPEN: Politiet har beslaglagt en pistol. FOTO: TVASIAN

– Gjerningsmannen ville ikke være med på det siste spillet. Han ruslet ut til scooteren sin og hentet en pose før han betalte regningen i baren. Så kom han bort til offeret som skulle til å kaste. Der dro han opp en revolver, og sa «du har ødelagt mitt liv» og skjøt han to ganger, sier Hansen til TV 2.

Gjerningsmannen forlot deretter lokalet og skjøt seg selv to ganger utenfor baren. Mannen er kun lettere skadet og behandles nå på sykehus. Etter det TV 2 erfarer skal han overføres til fengsel mandag.

Penger mulig motiv

KONSULÆR BISTAND: Veslemøy Lothe Salvesen er pressevakt i UD. FOTO: UD
KONSULÆR BISTAND: Veslemøy Lothe Salvesen er pressevakt i UD. FOTO: UD

Offeret og gjerningsmannen skal ha kjent hverandre i mange år og skal også ha gjort forretninger sammen. Disse forretningene skal ha gått svært dårlig og gjerningsmannen skal ha tapt et beløp i millionklassen etter en feilslått investering. 

– Gjerningsmannen var tom for penger. Etter investeringen hadde det gått to år uten tilbakebetaling. Jeg snakket mye med gjerningsmannen om dette.  For drøyt tre måneder siden sa han at «for min kone er det best om jeg tar mitt liv, men jeg skal ta han først». Dette nevnte han ikke igjen, så jeg trodde ikke det var alvorlig ment, sier Hansen. 

Konsulær bistand

Utenriksdepartementet og den norske ambassaden jobber nå med å yte konsulær bistand og legge tilrette for å få sendt offeret hjem til Norge. 

– Vi kan bekrefte at en norsk statsborger på 54 år ble drept skjærtorsdag i Thailand, sier kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen i UD til TV 2.  

Pårørende er varslet om tragedien.