TRENER HARDERE ENN FØR: Tim-Robin Lihaug (bildet) trenes av Ulf Johansen. Treneren mener bokserne har trent for dårlig tidligere. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TRENER HARDERE ENN FØR: Tim-Robin Lihaug (bildet) trenes av Ulf Johansen. Treneren mener bokserne har trent for dårlig tidligere. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Boksetrener med spark til fotballens treningskultur

– De fleste bokserne har trodd at de kan bli gode uten å trene mye.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulf Johansen, Tønsberg-treneren med tilhold i spanske Torrevieja, har lagt om og økt treningsmengdene for bokseren Tim-Robin Lihaug.

– Vi ser mot andre idretter som langrenn og sykling og trener mye mer som dem, også når det gjelder mengde. Derfor har vi utarbeidet et helt nytt styrke- og kondisjonsopplegg, og det ser ut til å fungere veldig bra, forteller Johansen til NTB i telefonen fra Torrevieja.

– Tidligere har boksingen vært altfor lik fotballen. De fleste bokserne har trodd at de kan bli gode uten å trene mye. Slik har jo fotballspillere tenkt i alle år, hevder den frittalende tønsbergmannen, som har overtatt ansvaret for ungdomsverdensmesteren i super mellomvekt, Tim-Robin Lihaug.

Han forteller at treningsmengdene er økt til i underkant av 25 timer i uken, men det skal ytterligere opp, i alle fem timer mer, men dette må skje gradvis. Johansen har en plan og Lihaug satser for fullt etter det nye opplegget og fram mot neste kamp, 2. mai i Danmark.

De siste 14 dagene har Lihaug kjørt knallhardt i sommervarmen i spanske Torrevieja, men allerede mandag går turen til Tyskland og en treningssamling i Sauerland-regi.

– Det kommer til å bli mye fin sparring mot Tyrone Zeuge og Enrico Kölling. Også Alexander Hagen kommer til å være med på dette opplegget, som vi virkelig ser fram til å være med på, forteller Johansen. (©NTB)