ÆRE: Precy Valencia (44) har latt seg korsfeste elleve ganger. Hun er én av flere som deltok i den ekstreme markeringen i Manila. REUTERS/Ezra Acayan
ÆRE: Precy Valencia (44) har latt seg korsfeste elleve ganger. Hun er én av flere som deltok i den ekstreme markeringen i Manila. REUTERS/Ezra Acayan

Her lar Precy (44) seg korsfeste for ellevte gang

Katolikker på Filippinene lar seg piske og korsfeste i markeringen av langfredag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over hele verden markeres påskehøytiden og langfredag. På Filippinene har det årlige ritualet med å hedre korsfestelsen av Jesus tiltrukket seg tusenvis av mennesker. 

Hengivenhet 

Troende katolikker markerte langfredag ved å piske seg selv til blods og bli naglet til korset i byen San Fernando utenfor Manila på Filippinene. 

Det årlige ritualet samler de som ønsker å vise sin ekstreme hengivenhet. 

Blant de som lot seg korsfeste var Precy Valencia (44). Foran mange tusen mennesker hang Valencia på korset, naglet fast på både armer og ben. Det er den ellevte gangen hun blir korsfestet langfredag. 

I gatene gikk hundrevis av personer barføtt, frem til stedet hvor selve korsfestelsen ble utført. 

Også Wilfredo Salvador lot seg korsfeste. 

– Det var smertefullt der oppe, men jeg følte et lys. Jeg kan ikke forklare det. Jeg vil si min tro er veldig sterk. Jeg vil fortsette og gjøre dette så lenge jeg lever, sier Salvador til nyhetsbyrået AFP. 

Finnes andre måter

80 prosent av de 100 millionene på Filippinene er katolikker. Erkebiskop i San Fernando, Florentino Lavarias mener det finnes andre måter å vise sin tro på, enn de blodige tradisjonene. 

– Våre handlinger bør være gode gjerninger. Kristent liv er ikke noe som er gjort over natten, sier Lavarias. 

Ordfører i byen, Edwin Santiago, mener derimot at de årlige tradisjonene er til stor hjelp for lokalbefolkningen. 

–  Vi har ingen nøyaktig oversikt over pengene. Men det er sikkert at langfredags aktiviteter hjelper lokalbefolkningen i sine virksomheter, sier Santiago. 

I 2014 besøkte nærmere 60.000 mennesker Manila og byene som ligger i nærheten.