– Giroud har levert alt vi kan forlange av en toppspiss

Supporterleder er strålende fornøyd med Olivier Giroud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 13.45!

Ikke siden Robin van Persie gjorde det høsten 2011 har en Arsenal-spiller klart å score i fem Premier League-kamper på rad.

Frem til nå.

Se reportasje med Olivier Giroud og Arsene Wenger øverst i videovinduet!

– Har levert veldig, veldig bra
Olivier Giroud har vist storslagen form de siste ukene med seks scoringer på de siste fem kampene. Fredag ble 28-åringen kåret til månedens spiller i Premier League.

– I fjor var jeg mer usikker på Giroud. Jeg synes han har levert veldig, veldig bra denne sesongen. Det er viktig at han begynner å score mot topplagene, ikke bare mot de mindre gode lagene. Han kan skyte oss til titler dersom formen vedvarer, sier leder i Arsenal Norway, Bjørn Furuheim, til TV 2.

For det er nok nettopp det Arsenal-supporterne håper på.

Før årets sesong ble det snakket mye om blant andre Luis Suárez, Gonzalo Higuaín og Edinson Cavani i Arsenal-kretser. Men dersom Giroud fortsetter å levere prestasjoner som han har gjorde stabilt i mars, kan franskmannen fort vise seg å være spissen «Gunners» har vært på jakt etter i kjølvannet Robin van Persies omstridte overgang til Manchester United i 2012.

– Det er mange som snakker om Cavani, men det kommer helt an på settingen og lønnsbetingelser. Cavani er verdensklassespiss. Men slik Giroud har fremstått de siste ukene og månedene, så har han levert det vi kan forlange av en toppspiss, sier Furuheim.

Blant ligaens mest effektive
Dykker man dypere i materien, ser man at Girouds 13 ligascoringer og et målsnitt identisk med Sergio Agüero ikke er en tilfeldighet. 

Etter de to første sesongene i klubben, der Giroud hadde en effektivitet på 13 og 18 prosent foran mål, har han levert markant bedre denne sesongen. Andelen skudd som blir til mål, har steget til 32 prosent for Giroud. Kun Diego Costa og Papiss Cissé kan vise til bedre tall en Arsenal-spissen denne sesongen.

– Han fremstår mye bedre denne sesongen. For spisser handler det om å skaffe seg selvtillit ved å score mål. Han har en veldig god statistikk sammenlignet med de andre toppscorerne. I tillegg har han mange gode spillere rundt seg, som igjen gjør ham bedre, sier Furuheim.

Supporterlederens oppfatning er at Arsenal-supporterne er veldig fornøyd med det Giroud har levert denne sesongen. Etter en fjorårssesong med tidvis kritikk for utenomsportslige eskapader og dårlig form er Giroud igjen en meget populær mann på Emirates.

– Jeg er på en del kamper, og Giroud-sangen runger fort på stadion. Han er en populær spiller blant fansen. Han fikk litt pepper i fjor. For eksempel da det buttet litt i mot, lå han ofte nede og vridde seg og var «skadet». Sånne småting skaper litt frustrasjon, men jevnt over er han en populær spiller, sier Furuheim.

Vil slå Alexis Sánchez
Med seier over Liverpool i lørdagens storkamp på Emirates vil Arsenal ta et solid steg i retning en sikret plass i topp fire. I så måte kommer Girouds formutløsning meget beleilig for Arsenal.

Rødtrøyene er formlaget i Premier League med seks strake seire og kun to tap i 2015. Erik Thorstvedt har tippet at Arsenal ender sesongen på andreplass i ligaen

– Det som er med Arsenal, er at de ofte kommer i stimen på denne tiden av året. Jeg tror ikke de klarer å ta igjen Chelsea, men de havner på andreplass, sier Thorstvedt.

I innspurten blir nettopp Giroud en nøkkelspiller for Arsenal. Sammen med Alexis Sánchez, Danny Welbeck og resten av de offensive midtbanespillerne til «Gunners» skal Giroud stå for målene. 

I skrivende stund er Giroud likt med Sánchez på toppscorerlisten, men det vil franskmannen gjøre noe med.

– Ja, det er en liten duell i god ånd. Jeg tuller med Alexis om det på spansk. Vi er alle i god form. Jeg har scoret 13 mål i Premier League, det samme har Alexis, så vi kommer til å ha en fin duell helt til slutt, sier Giroud til Arsenals hjemmesider.