SVAKT: Suzann Pettersen med mange dårlige slag i sesongens første major. FOTO: David Cannon/Getty Images/AFP
SVAKT: Suzann Pettersen med mange dårlige slag i sesongens første major. FOTO: David Cannon/Getty Images/AFP

Tutta med katastrofestart i sesongens første major

Suzann Pettersen startet meget svakt i California og er ni slag bak lederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suzann Pettersen åpnet årets første majorturnering i California skjærtorsdag med fire bogeyer og ligger dermed langt bak teten etter første runde.

33-åringen brukte seks slag på det andre hullet, fem på det sjette, seks på hull ni og like mange på det tolvte. Alle ett slag over par, og dermed lå Tutta på en foreløpig delt 85. plass med 76 slag og fire over par da hun hadde gjort unna den første av fire runder på Mission Hills.

Tutta pleier alltid å være med i toppen på denne majorturneringen, men har fremdeles til gode å vinne der. Nærmest kom hun i 2007, men en tilsynelatende sikker ledelse forsvant på de siste hullene. Det året tok hun sin første av tre annenplasser. I tillegg har Tutta en 3.-plass og en 5.-plass i turneringen.

Pettersen har ikke fått det helt til å stemme denne sesongen, men sa før turneringen startet at spillet er bedre enn resultatene.

Det er amerikanske Morgan Pressel som leder etter første runde med en 67-runde, fem slag under par. Pressel ble i 2007 den yngste spilleren som har vunnet en majorturnering da hun seiret på nettopp Mission Hills-banen i California. Japanske Ai Miyazato ligger slaget bak på andre, mens fire spillere deler tredjeplassen.

Tutta har byttet caddie flere ganger de siste årene, og denne uken har hun gått tilbake til James Walton, som hun har ansatt for tredje gang. Walton bar bagen hennes i suksessesongen i 2007 og jobbet også for henne i 2009. (©NTB)