Ungene hadde skattejakt på plenen - fant verdifull Ferrari.
Ungene hadde skattejakt på plenen - fant verdifull Ferrari.

Se hva de fant nedgravd i hagen 

Dette er bilen som gjenoppsto fra de døde ... Les den utrolige historien.

Det er vår. Årets første hestehov og blåveis er forlengst behørig dokumentert i mang en lokalavis. Det er snart tid for å rydde og spa i hagen. 

Om du hører med blant de som skal grave - så er sannsynligheten ikke veldig stor for at du finner det samme som en familie i California gjorde.

Der dukket det nemlig opp en verdifull Ferrari, nærmere bestemt en Dinio 246 GTE rett utenfor inngangsdøra på det nye huset de hadde kjøpt, når en kompisgjeng med gutter bestemte seg for at de skulle grave litt på gårdsplassen - slik som små gutter ofte liker å gjøre ...

Ferrari Dino kom ut av låven - etter 30 år

Måtte ha hjelp

Den var nedgravd rett utenfor huset.
Den var nedgravd rett utenfor huset.

De hadde knapt kommet i gang med graveprosjektet før de fant noe av metall. De gravde ivrig videre. Kunne det være en slags skatt, mon tro?

Men "skatten" var stor og etter en tids graving ga småkarene opp. Men de sa fra til far og mor om den rare skatten under plenen.

Man kan jo bare se for seg det overbærende smilet, når pjokken ivrig står på stuegulvet og forteller at  han og vennene har funnet en hemmelig skatt og at den er så stor at de trenger hjelp til å grave den opp.

Les vår test av ny Ferrari FF her

Ugler i mosen

Man kan jo også se for seg at de noe motvillig setter fra seg kaffekoppen og blir med ut for å se på oppdagelsen - og ikke minst overraskelsen i fjeset når det sakte men sikkert siger inn at det fanken døtte meg, etter alt å dømme, er en bil nedgravd bare få noen centimeter under gresset...

Og altså ikke hvilken som helst bil heller, skal det senere vise seg. For denne modellen er nemlig veldig sjelden. Så få som bare 1274 biler ble produsert. Det er vel med det unødvendig å si at Ferraro Dino 246 GTS er svært verdifulle nå.

For å gjøre en lang historie kort: Politi og myndigheter blir varslet. Gravemaskiner og etterforskere rekvireres. Og opp fra jordens dyp kommer etter hvert Ferrari Dinoen - en sportsbillegende. En svært verdifull sådan. 

Selvfølgelig er det ugler i mosen her. Bilen er, etter fattig evne, forsøkt dekket til med pappplater og håndklær. Chassisnummeret er intakt og bilens sist kjente eier kontaktes av politiet.

Gammel Opel får Ferrari-eier til å måpe!

Ville tjene penger på den - to ganger

Bilen hadde klart seg relativt bra - tross alt.
Bilen hadde klart seg relativt bra - tross alt.

Denne innrømmer forsikringssvindel. Han forteller at han betalte to karer for å dumpe bilen i sjøen for å få hevet forsikringspengene etter å ha kommet i pengeknipe.

De to karene som skulle gjøre jobben hadde imidlertid andre planer. De valgte heller å grave ned bilen. Planen var å grave den opp igjen senere og så selge deler fra den kostbare bilen. 

Bilen ble derfor gravd ned utenfor det som en gang var et verksted. Så skjedde ting og området ble omregulert til boliger og det ble vanskelig - for ikke å si umulig å få gravd bilen opp igjen uten å bli oppdaget. 

Unik bil funnet i låve etter 41 år!

Levr fortsatt i beste velgående

Vi har hørt om liknende historier før, Ofte er det vandrehistorier som gjør seg godt i sosiale lag, men i dette tilfellet kan det faktisk dokumenteres med bilder. 

Akkurat hvor lenge siden dette skjedde, sier historien ikke noe om. Men det har etter bildene å dømme gått noen år siden en gjeng småkarer begynte å grave i plenen.

Den grønne Ferrari Dinoen ble når saken var oppklart auksjonert bort. En bilmekaniker kjøpte den og satte den i stand. Så den vakre bilen lever fortsatt i beste velgående. 

Les ogsåFant bil til 70 millioner – hos høgger'n!

 

Veldig vakker og veldig spesiell. Kun 1274 biler av Ferrari
Dino 246 GTS ble produsert. Illustrasjonsbilde.
Veldig vakker og veldig spesiell. Kun 1274 biler av Ferrari Dino 246 GTS ble produsert. Illustrasjonsbilde.