TRAVELT: Noen av Twitter-meldingene til politiet rundt om i landet natt til langfredag. Foto: Twitter / TV 2
TRAVELT: Noen av Twitter-meldingene til politiet rundt om i landet natt til langfredag. Foto: Twitter / TV 2

Fyllekjøring, vold og bråk natt til langfredag

Politiet har hatt en travel natt til langfredag flere steder i landet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens den årvisse rånefesten i svenske Strömstad skjærtorsdag etter politiets syn gikk rolig for seg, var det til tider veldig hektisk for politiet i norske byer og tettsteder natten etter. «Ampert» er et ord som går igjen på politiets Twitter-oppdateringer.

– Mann i 30 årene innsatt i varetekt etter at han ville kaste en drosjesjåfør på sjøen i forbindelse med betaling. Han var åpenbart beruset, kan operasjonssentralen i Haugesund fortelle i 4-tiden natt til fredag.

Biting

Tidligere samme natt gikk det også en kule varmt da en mann i 30-årene ble plassert i «drukkenskapsarresten» og anmeldt for ordensforstyrrelse ved et utested i samme by.

Da mannen i 30 årene skulle settes inn i arresten forsøkte han å bite en politimann - anmeldes for forsøk på vold mot offentlig tjenestemann, kan operasjonsleder opplyse.

Men dette var slett ikke de eneste tilfellene av vold og ordensforstyrrelser. I Sandefjord ble en mann i 20-årene satt i arresten etter å ha funnet det for godt å både slå og skalle til en annen person.

Politiet i Rogaland forteller om en natt der flere berusede personer måtte bortvises fra Stavanger sentrum fordi de «ikke kunne oppføre seg». Både unge som gamle måtte overnatte i arresten fordi de ikke var i stand til å ta vare på seg selv.

Andre var i det destruktive hjørnet. Politiet i Trondheim kan fortelle at en eller flere personer ødela toalettene på Oppdal Bowling, og at det ble gjort skader for flere titalls tusen kroner.

Totalvrak

En fuktig natt på byen førte ellers til utallige meldinger om urinering på offentlig sted. Alkohol og narkotika bidro heller ikke til å gjøre det trygt på veiene. Promille- og ruskjøring er gjengangere.

– Bilfører sist i 40-åra havna helt på felgen på to av hjulene etter punktering. Bilen ble stående i Marienborgtunnelen. Mistenkt for promille, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt.

I Skrautvål i Valdres kunne det gått riktig ille da en mann fyllekjørte inn i en husvegg, forteller politiet på Gjøvik.

– Mann kjørte bil i husvegg, lettere skadd, totalt vraket bil, noe skade på huset, opplyser Vestoppland politidistrikt.

Diskomusikk

Politiet kan ellers melde om rakettoppskytinger og altfor høy, og kanskje også upassende, musikk en rekke steder.

– Vis-à-vis eldreboliger i Lade Alle har vår patrulje stilnet musikken fra en parkert buss. Diskomusikken falt ikke i smak hos naboene, melder politiet i Trondheim. 

NTB