PLANLA TERROR: To kvinner er pågrepet i New York. Mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i byen. Foto: AP Photo/Mark Lennihan
PLANLA TERROR: To kvinner er pågrepet i New York. Mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i byen. Foto: AP Photo/Mark Lennihan

Terror-kvinnene i New York ville være «bad bitches» med bomber

To kvinner som planla å detonere en bombe i New York ble arrestert torsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 fortalte torsdag om de to kvinnene (31 og 28 år) som er blitt arrestert, mistenkt for å ha planalgt en terroraksjon i New York.

Nå begynner mer informasjon om de to terror-kvinnene å komme ut.

Avisen New York Post skriver at de to beskriver seg selv som «statsborgere av den Islamske Staten». De var bosatt i bydelen Queens.

– Hvis de ikke hadde blitt oppdaget, så ville de ha gjennomført et terrorangrep, sier en politikilde til avisen.

Den ene av kvinnene, 28-åringen, skal ha sagt til en politispaner at de ønsker å være «bad bitches», etter hun hadde dratt frem en kniv fra BHen sin for å vise hvordan man dreper en person.

Ifølge rettspapirer som er blitt offentliggjort etter pågripelsen, skal politiet ha hatt kvinnene under oppsyn siden 2013. Over flere møter med en politispaner som hadde infiltrert livene deres, skal kvinnene ha uttrykt støtte til en rekke terrororganisasjoner som Al-qaida og IS.

De skal også ha innrømt å bli inspirert av andre terroranslag, som bombingen av Boston-maratonen i 2013, 9/11 og Oklahoma-bombingen i 1995.

– De planla angrepet sitt ved å studere andre terroranslag, sier Diego Rodriguez, sjefen for FBIs New York-avdeling.

Ifølge nettstedet The Daily Beast hadde kvinnene søkt på internett etter oppskriften på hvordan man bygger en hjemmelagd bombe som tar livet av flest mulig mennesker.

Den 28 år gamle kvinnen hadde et bilde av Osama bin Laden som bakgrunn på mobilen.

De to kvinnene risikerer nå å måtte tilbringe resten av livet i fengsel.