ULYKKESFUGL: Kristian Kjelling står i fare for et nytt langt avbrekk fra håndballen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ULYKKESFUGL: Kristian Kjelling står i fare for et nytt langt avbrekk fra håndballen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Frykter ny alvorlig Kjelling-skade

Kristian Kjelling har spilt sin siste kamp for Bjerringbo-Silkeborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristian Kjelling skal ha pådratt seg det som kan være alvorlig kneskade. Det melder Midtjyllands Avis sine nettsider.

34-åringen skal ha landet uheldig på det ene kneet, og ble båret av banen med store smerter i sluttsekundene av den første omgangen i sluttspilloppgjøret mellom Bjerringbo-Silkeborg (BSV) og HC Midtjylland.

– Har spilt sin siste kamp for BSV

BSV-trener Peter Bredsdorff var langt nede etter kampslutt.

– Dette er svært trist for Kristian. Han rakk å vise at han kunne bli svært viktig for oss, så dette er et stort slag for både ham selv og klubben, sa Bredsdorff.

BSV-ledelsen skal etter kampslutt ikke ha vært i tvil om at skaden er av det alvorlige slaget og mest sannsynlig vil sette Kjelling ut av spill en lengre periode.

– Jeg vil ikke gå inn i detalj på hva som har skjedd. Med kneskader som dette er det ofte vanskelig å si hva som har skjedd de første dagene - men Kjelling har spilt sin siste kamp i BSV-trøya, konstaterer Bredsdorff.

Dårlig nytt for Drammen

Skaden er dårlig nytt for Drammen, som nylig bestemte seg for å hente Kjelling tilbake til Norge etter inneværende sesong. Daglig leder Frode Scheie sa til TV 2 torsdag kveld at han hadde vært i kontakt med Kjelling etter episoden.

– Jeg har snakket med Kristian. Han er på sykehuset og venter på undersøkelse. Vi vet ikke hvor mye vi får sett i dag, i og med at kneskader ofte innebærer store hevelser. Vi får bare krysse fingrene og håpe at det ikke er alvorlig.

Er skaden alvorlig kan det gå langt mer tid enn planlagt før 34-åringen igjen kan tre på seg drakta til laget han spilte for mellom 1998 og 2001.

– Vi har et godt medisinsk apparat, så vi skal sørge for å ta best mulige vare på ham. Heldigvis har han en langsiktig kontrakt, så Drammen vil uansett få glede av Kristian i årene som kommer, sier Scheie til TV 2.

Skaden kommer rett etter at Kjelling var tilbake på banen etter et tidligere skadeopphold.

– Nå hadde han nettopp jobbet i fem måneder med å komme tilbake, så får han denne midt i fleisen. Jeg syns virkelig synd på han, innrømmer Scheie.

Flere spillere skal ha vært tydelig berørte etter hendelsen, og selv om nordmannens klubb vant oppgjøret 25-19 skal det ikke ha vært seieren som stod i fokus etter sluttsignalet gikk.