Derfor sikrer Manchester United topp fire-plass

Erik Thorstvedt spår utfallet av kampen om topp fire-plasseringene i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo denne helgen!

Premier League er på vei inn i sin avgjørende fase. Åtte serierunder gjenstår - åtte muligheter for klubbene til å skaffe seg nødvendige poeng gjenstår.

I toppen ser det ut til å bli en meget spennende innspurt.

Arsenal gyver løs på slutten av sesongen som Premier Leagues formlag. Seks strake seirer har ført «Gunners» opp i ryggen på andreplasserte Manchester City. Det er ett poeng opp til City, mens United følger poenget bak der igjen. 

– Grunnen til at det stilles spørsmål ved United, er fordi ingen snakker om dem. Alle snakker om Chelsea, og det er ikke en dårlig ting. United har kommet i siget sakte, men sikkert. De har funnet formen på riktig tidspunkt. Jeg forventer at United havner i topp fire, men det er ikke avgjort ennå, sier tidligere storscorer og Manchester United-spiller Dion Dublin.

TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt har sett inn i krystallkulen og spår utfallet av kampen om en plass i topp fire, som gir meget viktige billetter til neste års Mesterliga. 

Den tidligere Tottenham-keeperen føler seg sikker på at Chelsea cruiser inn til sitt fjerde Premier League-trofé, men kampen om de tre øvrige plassene virker å være knalltøff.

Slik tror Erik Thorstvedt at Premier League ender:

1. plass: Chelsea ( Gjenstående kamper: Stoke (h), QPR (b), Manchester United (h), Arsenal (b), Leicester (b), Crystal Palace (h), Liverpool (h), West Bromwich (b), Sunderland (h) )

Thorstvedts vurdering: Chelsea er det ikke noe å gjøre med. De har en kamp til gode, og det er for langt frem for de øvrige lagene. Det er likevel ingen selvfølge at de vinner. De har tøffe kamper mot Arsenal og United igjen. Men jeg tror Mourinho er så erfaren at han klarer å skaffe akkurat nok poeng til at dette skal holde helt hjem for Chelsea.

2. plass: Arsenal ( Gjenstående kamper: Liverpool (h), Burnley (b), Sunderland (h), Chelsea (h), Hull (b), Swansea (h), Manchester United (b), West Bromwich (h) )

Thorstvedts vurdering: Arsenal er i flyten. De har flere tøffe kamper mot topplagene. Det som er med Arsenal, er at de ofte kommer i stimen på denne tiden av året. Jeg tror ikke de klarer å ta igjen Chelsea, men de havner på andreplass.

3. plass: Manchester City ( Gjenstående kamper: Crystal Palace (b), Manchester United (b), West Ham (h), Aston Villa (h), Tottenham (b), QPR (h), Swansea (b), Southampton (h) )

Thorstvedts vurdering: Spørsmålet er hva det gjør med City-spillerne at byrivalen har fått kontakt og kryper opp i ryggen på dem. City har to tøffe kamper mot Tottenham og United på bortebane. United-kampen vil avgjøre mye, men etter det så skal jo United til Stamford Bridge. Dersom United vinner mot City og går forbi på tabellen, så kan det godt hende at City sniker seg forbi igjen runden etter. Slik jeg ser det avhenger mye av om City klarer å slå Crystal Palace mandag. Dersom de vinner der, har de fått skuten tilbake på rett kjøl.

4. plass: Manchester United ( Gjenstående kamper: Aston Villa (h), Manchester City (h), Chelsea (b), Everton (b), West Bromwich (h), Crystal Palace (b), Arsenal (h), Hull (b) )

Thorstvedts vurdering: Manchester United har jo klart å få kontakt med Manchester City. Formen og flyten til disse lagene er veldig ulik. United har et tøft kampprogram med blant annet kamper mot tre av topplagene. To av toppkampene er hjemme, men det er ingen selvfølge at de slår City og Arsenal. De har også Everton borte. Slik jeg ser det havner United på fjerdeplass.

5. plass: Liverpool ( Gjenstående kamper: Arsenal (b), Newcastle (h), Hull (b), West Bromwich (b), QPR (h), Chelsea (b), Crystal Palace (h), Stoke (b) )

Thorstvedts vurdering: Liverpool har vært gode helt frem til de røk mot Manchester United. Så spørs det hva landslagspausen har gjort med spillerne. I tillegg har Liverpool FA-cupen som en «distraksjon». Jeg tror de tar nok poeng til å havne på femteplassen, men de er for langt bak fjerdeplassen. Liverpool har også mye dårligere målforskjell enn lagene over dem på tabellen. Jeg blir veldig overrasket dersom Liverpool tar poeng mot Arsenal lørdag, men det kan hende at de er mer offensivt innstilte siden de må ta mange poeng fremover.

6. plass: Tottenham ( Gjenstående kamper: Burnley (b), Aston Villa (h), Newcastle (b), Southampton (b), Manchester City (h), Stoke (b), Hull (h), Everton (b) )

Thorstvedts vurdering: Tottenham har i utgangspunktet et bra program. De skal til Southampton og har Manchester City på hjemmebane. De har Everton på bortebane i siste kamp. Jeg tror de tar marginalt flere poeng enn Southampton og sniker seg foran. Det kan godt hende de tar Liverpool, men Liverpool har noe bedre flyt.

7. plass: Southampton ( Gjenstående kamper: Everton (b), Hull (h), Stoke (b), Tottenham (h), Sunderland (b), Leicester (b), Aston Villa (h), Manchester City (b) )

Thorstvedts vurdering: Vi har ventet på at Southampton skal «fade» hele sesongen. Nå har de kjølnet litt, men de henger fortsatt bra med. De har Manchester City borte i siste kamp. I tillegg har de mange kamper som ser enkle ut, men som er vanskelige. Som for eksempel mot Sunderland på bortebane. De har fordelen av å møte Tottenham på hjemmebane, men jeg tror ikke Southampton vinner den kampen. Jeg tror de havner på sjuendeplass.