Snøskred i Rondane – skiløper lokalisert 

To helikoptre, politistyrker, redningshunder og frivillige deltok i en redningsaksjon i Rondane etter at det gikk skred torsdag ettermiddag. Ingen personer skal være savnet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leteaksjonen i Rondane er nå avsluttet etter at regningsmannskapene har vært i kontakt med skiløperern som kan ha forårsaket skredet i Illmanndalen øst for Rondvassbu.

– Redningsaksjonen ble avsluttet klokken 13.40. Da var det opprettet kontakt med skiløperen som en stund var mistenkt for ha blitt tatt av raset. Søk med lavinehunder tilsier at det ikke er noen andre der. Vi avslutter derfor aksjonen som et snøskred uten tap av liv, sier operasjonsleder Per Solberg i Gudbrandsdal politidistrikt til Gudbrandsdølen Dagningen.

Det var mistanke om at noen var tatt av skredet etter at det ble sett skiløpere i området og store mannskaper ble sendt til stedet.

Den første meldingen om skredet kom klokken 11.47 torsdag, og store mannskaper ble satt inn i søket.

– Vi har varslet alle redningsmannselskaper som er på vei inn for å starte søk. Første helikopter på plass nå, sa Per Solberg, operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt til TV 2 tidligere torsdag. 

Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge skal en gruppe skiløpere ha sett at det var én skiløper i nærheten av skredet like før det gikk. 

– Vi frykter at noen kan være tatt av skredet, men det er ingen som har sett at noen er tatt, sier redningsleder ved HRS Nils-Ole Sunde til TV 2. 

Det er foreløpig ikke kjent hvor stort skredet er. Det er ikke meldt om savnede i området. 

To helikoptre, et Sea King-helikopter og et helikopter fra Luftambulansen deltok i søket. I tillegg deltar frivillige, og mannskap fra Norske redningshunder.