Lang bil til langfredag? Sjekk denne!

Det trenger ikke koste mye å bli limousine-eier.

Lincoln Town Car er en klassiker blant limousinene. En rekke eksemplarer har kommet inn som bruktimport fra USA de senere årene, det har også presset prisene på denne modellen ganske mye. Faksimile fra www.finn.no.
Lincoln Town Car er en klassiker blant limousinene. En rekke eksemplarer har kommet inn som bruktimport fra USA de senere årene, det har også presset prisene på denne modellen ganske mye. Faksimile fra www.finn.no.

Enten du har mange unger og vil ha en familiebil utenom det vanlige – eller kan tenke deg en bil som også kan bringe inn en en hyggelig ekstrainntekt: En limousine oppfyller begge deler, og mer til!

Denne biltypen var lenge et sjeldent og eksklusivt syn i Norge. Men etter hvert som etterspørselen etter spesiell skyss har økt, har også limousine-bestanden blitt betraktelig større.

Fra 100.000 kroner

Mange eksemplarer har også kommet inn som bruktimport, her er  Lincoln Town Car en populær bil.

Her kan du faktisk få en fullverdig limousine helt ned mot 100.000 kroner, riktignok må du da påregne et visst vedlikeholdsbudsjett.

For 150.000 kroner, kan du for eksempel bli eier av en 2000-modell som ikke har rullet mer enn 165.000 kilometer. 

Morten kjører limousine hver dag

Barbord

Den er registrert som minibuss og har ti seter. Men innvendig ser det slett ikke ut som noen vanlig minibuss.

Nei, bak de obligatorisk mørke rutene, skjuler deg seg myke tepper og seter i lyst skinn. Barkskapet er integrert, og mellom setene finner vi et barbord, der champagneglassene står både trygt og støtt.

Med på kjøper følger også et musikkanlegg, som ifølge selger i Oslo har en verdi på cirka 20.000 kroner.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Stor bensinmotor

Komforten for passasjerene er det altså ikke noe å si på, og sannsynligvis er det helt greit å sitte bak rattet også. Denne bilen har nemlig en 4,6-liters bensinmotor på 215 hestekrefter.

Det bør holde til et greit kraftoverskudd, selv om ekvipasjen har solid egenvekt. Kreftene plantes naturligvis til bakken via bakhjulene. Her kan du ta noen seriøse sladder, hvis du tar sjansen! Noen spesielt god vinterbil tviler vi imidlertid på at den er.

Gorbatsjovs skuddsikre limo til salgs

Sjekke nøye

Før du går til innkjøp av 15 år gammel amerikansk limousine, er det naturligvis all grunn til å sjekke bilen nøye. God servicehistorikk er grunnleggende, også at slitedeler er skiftet.

Sjekk også karosseriet nøye. Rust rundt skjøter er dessverre ganske vanlig her. Endel Town Car-eksemplarer har også tendenser til innvendig dusj, ved at det lekker vann inn rundt soltaket.

Slike eksemplarer er det best å styre unna. Det finnes til enhver tid flere eksemplarer til salgs i bruktmarkedet, dermed er det også lov til å være litt kresen.

Mål opp garasjen før du ringer på denne!

Sjekk hva vi fant på harryhandel