LIKE: Eric Cantona fra sine dager i Manchester United og Zlatan Ibrahimovic. MONTASJE: NTB scanpix
LIKE: Eric Cantona fra sine dager i Manchester United og Zlatan Ibrahimovic. MONTASJE: NTB scanpix

–Zlatan minner meg om Cantona

Zlatan Ibrahimovic sammenlignes med den tidligere Manchester United-legenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag spilles «Le Classique», Marseille-PSG, og Zlatan Ibrahimovic ventes å spille en viktig rolle for Paris St. Germain.

Zlatan er naturligvis populær blant sine egne fans, men har ikke samme status hos Marseille-fansen – kanskje spesielt etter hans tirade mot Frankrike påfølgende svak dømming i en Ligue 1-kamp.

Tidligere Marseille-trener José Anigo mener imidlertid at tonen hadde vært en annen om svensken akslet de lyseblås trøyer.

– Alle håner ham, men Marseille-fans ville ha elsket det om han spilte for Marseille. Han minner meg om Eric Cantona, sier Anigo til Le Sport 10.

Cantona har en stor stjerne i Frankrike, og spilte også to sesonger for Marseille på slutten av 80- og starten av 90-tallet.

Senere gikk turen til England og Leeds, og til slutt der han virkelig ble en legende: Manchester United.

Det er ikke første gang Zlatan settes i forbindelse med Manchester United. Tidligere i uken uttalte Schmeichel at Ibrahimovic var født til å spille for Manchester United.

Ligue 1 er usedvanlig jevn denne sesongen. Fra PSG på førsteplass til Marseille på tredje skiller det to poeng. Det betyr at vertene kan passere Zlatan og co. ved seier søndag.

Anigo tror ikke det er nok å ha Zlatan på laget for PSG.

– Jeg er overbevist om at Marseille kommer til å vinne. Bielsas prosjekt er ambisiøst. PSG er fortsatt veldig sterke, men de truer ikke så mye offensivt. Kan Bordeaux slå dem kan Marseille også gjøre det, sier Anigo.