ROLIG, JEG HAR DETTE: James Harden under kampen mot Sacramento Kings der han satte personlig rekord med 51 poeng i en og samme kamp. FOTO: Scott Halleran/Getty Images/AFP
ROLIG, JEG HAR DETTE: James Harden under kampen mot Sacramento Kings der han satte personlig rekord med 51 poeng i en og samme kamp. FOTO: Scott Halleran/Getty Images/AFP

«Skjegget» var favoritt til MVP-tittelen. Så scoret han 51 poeng i én kamp

Nå tar selv motspillerne til orde for at James Harden bør bli kåret til den mest verdifulle spilleren i NBA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Houston Rockets-Sacramento Kings 115-111

James Harden er i sitt livs form.

Mannen som kalles «The Beard» på grunn av sin kraftige hårvekst i ansiktet dominerer stort i NBA om dagen, og det vises igjen i statistikken.

19. mars satte Harden personlig rekord med 50 poeng i en og samme kamp - mot Sacramento Kings i natt forbedret han den igjen til 51.

51 poeng er i aller høyeste grad et tellende bidrag når laget vinner med fire poeng og scorer 115 totalt.

– Han finner en måte å imponere oss på hver gang han går på banen. Han er bare så listig og kan score på så mange måter. Det er definitivt morsomt å se på, sier lagkamerat Trevor Ariza ifølge USA Today.

Kanskje ikke så rart at Harden er favoritt til å vinne tittelen som NBAs mest betydningsfulle spiller (MVP).

Også motstanderne er fulle av beundring av Rockets-stjernen.

– James er en vanskelig spiller å markere. Alle vet det. Ordet «stopp» er et ord du ikke kan bruke når man snakker om James Harden, sier Kings' DeMarcus Cousins.

En annen NBA-stjerne som har imponert denne sesongen, Anthony Davis, er klar på hvem som er hans favoritt.

– Det er mange som spiller sinnssykt bra. James Harden, Russel Westbrook, Stephen Curry, LeBron James. Men, jeg mener, James Harden. Det må bli ham. Han er sinnssyk. Han spiller definitivt som om han er gal. Vi snakker om dette i laget hver eneste dag. Hver eneste dag, sa «The Brow» Davis på et amerikansk radioshow FØR Hardens 51-poengskamp.

James Harden er den første i Houston Rockets' historie til å score over 50 poeng to ganger i samme sesong, og han leder de fleste poengstatistikker i verdens beste basketliga denne sesongen.

Rockets er nummer tre i Western Conference.

Søndag sender TV 2 Cleveland Cavaliers, med LeBron James, mot Chicago Bulls fra kl. 21.30 på TV 2 Sportskanalen og Sumo.