Norge tok ny skalp i curling-VM

Thomas Ulsrud og hans mannskap fortsetter den strålende ferden mot sluttspillet i curling-VM i Canada. 

TRYGG SKIP: Thomas Ulsrud har hatt stålkontroll så langt i curling-VM. Nå nærmer det seg finalespill. Foto: REUTERS/Mark Blinch
TRYGG SKIP: Thomas Ulsrud har hatt stålkontroll så langt i curling-VM. Nå nærmer det seg finalespill. Foto: REUTERS/Mark Blinch

Natt til torsdag var det Tsjekkia som fikk unngjelde.

Men tsjekkerne ga de norske favorittene hard kamp fra start og ledet 3-2 etter den fjerde omgangen.

Men de norske curlingherrene, som er like kjent for sine fargesprakende, flaggprydede bukser, som for imponerende mesterskapstitler, svarte med 3-0 i den neste.

Tsjekkerne svarte igjen, men Ulsrud og lagkameratene sørget for to nye topoengere i omgang sju og åtte, og 3-0 i omgang ni. Dermed var kampen over med 12-5 til Norge.

Tidligere onsdag feide nordmennene Italia av banen med 9-2. Norge leder dermed VM med åtte seirer og kun ett tap, det samme som vertsnasjonen Canada som Ulsrud og co. banket 9-3 tirsdag.

Men først skal Norge møte Japan og Sveits i de siste innledende kampene torsdag. Mye skal til om ikke tittelforsvarer Ulsrud tar seg greit til sluttspillet.

Det sluttspillet sendes på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo etter at TV 2 onsdag sikret seg rettighetene.

Ulsrud ledet det norske curlinglandslaget til seier i fjorårets verdensmesterskap i Beijing. Finalemotstander den gang var Sverige. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2