FERDIG I LANDSLAGSDRAKT? Ianis Hagis berømte pappa raser etter at sønnen ble fornærmet.
FERDIG I LANDSLAGSDRAKT? Ianis Hagis berømte pappa raser etter at sønnen ble fornærmet.

Fotballegende vil trekke sønnen fra landslaget

Romanias fotballegende reagerer på behandlingen av tenåringssønnen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nok minst like store forventninger til Ianis Hagi i Romania som det er til Martin Ødegaard her i Norge.

Sønnen til Romanias største fotballegende, Gheorge Hagi, er et par måneder eldre enn 16-åringen Ødegaard, og spiller enn så lenge for farens lag Viitorul Constanța i hjemlandet.

Åpen krig
Og det blir med det enn så lenge etter at sønnen kom hjem fra samling med Romanias U17-landslag, kraftig fornærmet.

En kommentar fra koordinatoren for ungdomslandslagene skal ha falt i svært dårlig jord, og nå har pappa Hagi svart med et åpent brev til landslagssjefen.

- Kjære Anghel Iordănescu, jeg tok meg friheten å skrive dette som tidligere spiller, tidligere kaptein, og, ikke minst, far til Ianis Hagi. Jeg vet du har blitt informert om at tre spillere, Florin Coman, Carlo Casap og Ianis Hagi, ble fornærmet og ydmyket av Zoltan Kovacs. Han fortalte dem at selv om de trener med førstelaget til Viitorul, eller spiller i vår toppserie, så er de null og ingenting, skriver Hagi i et brev gjengitt av flere rumenske nettsider.

- Hvordan tror du disse 16-åringene følte seg da de ble fornærmet og ydmyket foran sine medspillere og trenere? Den samme fornærmende holdningen viste Kovacs i et intervju der han sa at min sønn Ianis ikke er en "Hagi". Uansett om Kovacs liker det eller ikke, hans navn er Ianis Hagi og han er min sønn. Jeg er veldig stolt over alt han har oppnådd så langt i livet, fortsetter Hagi.

Sigurd Rushfeldt kjemper om ballen mot Georghe Hagi på Ali Sami Yen stadion i Istanbul. Scan-Foto: Tor Richardsen
Sigurd Rushfeldt kjemper om ballen mot Georghe Hagi på Ali Sami Yen stadion i Istanbul. Scan-Foto: Tor Richardsen

Ser ikke på etternavn
Sammen skal de nå vurdere om Ianis skal si nei til landslagsinnkallinger så lenge Kovacs beholder jobben. Han har dog ingen planer om å trekke seg.

- Jeg respekterer Hagi, men han bestemmer ikke hva jeg skal gjøre. Jeg sa ikke "null", og da jeg sa "ingenting", mente jeg at de ikke hadde oppnådd noe på banen ennå. Jeg fortalte Ianis at etternavnet hans ikke betyr noe for meg, er svaret til Kovacs på kritikken.

Ryktes Serie A-klar
Men som sønn av "Karpatenes Maradona" er det store forventninger til hvor langt 16-åringen vil nå. Han har allerede vist tegn på at farens kvaliteter med venstrebeinet er gått videre i arv, og italienske medier hevdet for noen dager siden at Fiorentina har sikret seg unggutten.

- Ianis er ettertraktet. Det er flere tilbud, og allerede i fjor sommer var det mange som ønsket ham. Jeg vil bestemme hva som er best for fremtiden hans, er beskjeden fra far, klubbeier og manager Gheorge.