LØPER MEST: George Boyd (t.v.) og Christian Eriksen er spillerne som løper mest i Premier League. AFP PHOTO / IAN KINGTON
LØPER MEST: George Boyd (t.v.) og Christian Eriksen er spillerne som løper mest i Premier League. AFP PHOTO / IAN KINGTON

Disse spillerne løper mest i Premier League

– Viser at han ikke er en luksusspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo denne helgen!

George Boyd blir omtalt som «The Running Man» av lagkameratene i Burnley. Det er kanskje ikke så rart.

Den 29-årige vingen er den spilleren i Premier League som har løpt lengst denne sesongen. Men bare noen fattige meter bak, nærmere bestemt 532 meter, finner man noe overraskende en 177 centimeter høy danske.

– Ikke en luksusspiller
For ifølge statistikk fra EA Sports Player Performance Index presentert av The Guardian er Tottenhams Christian Eriksen spilleren som har løpt nest lengst i Premier League denne sesongen. 23-åringen har tilbakelagt 338 325 meter på banen, noe som gir et snitt på 11 275 meter per kamp.

– Det bekrefter det mange har sagt – Eriksen er en lagspiller, ikke en luksusspiller, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Han mener at manager Mauricio Pochettinos spillestil og filosofi er noe av grunnen til Eriksens høye plassering på løpelisten.

– Han spiller for en trener som er ekstremt opptatt av at spillerne må jobbe hardt. De spiller med høyt press, mye gjenvinning og voldsom aggressivitet. Pochettinos filosofi er at han skal ha ti pluss keeper som løper mye for å gjennomføre det de prøver på, sier Myhre.

– Eriksen er også en ekstremt klok fotballspiller som har lyst til å være mye borti ballen. I tillegg er han veldig flink til å bevege seg uten ball. Han er opptatt av å frigjøre seg fra motstanderne og finne de ledige rommene på banene. Jeg tror det er de viktigste årsakene til at han er blant dem som løper mest.

– Det kommer oss til gode
Sju scoringer og åtte målgivende pasninger i debutsesongen i Premier League er fulgt opp med ni mål og kun to assists så langt for Eriksen i den inneværende sesongen. Sammen med målpoengene gjør løpskapasiteten Eriksen til en høyt verdsatt spiller.

– Han er en spillertype som alle lag trenger. Jeg tror han vil bli viktigere og viktigere for Tottenham fremover, sier Myhre.

Søndag er Tottenham igjen avhengig av at Eriksen løper sokkene av seg. For det kommer garantert Burnley-spillerne til å gjøre når Spurs gjester Turf Moor.

Sammen med Boyd på topp ti-listen er lagkompisene Scott Arfield og David Jones. Det er ikke tilfeldig.

Manager Sean Dyche har skapt en imponerende arbeidsmoral i laget.

– I bunn og grunn er vi en gruppe britiske spillere fra arbeiderklassefamilier, og det kommer oss garantert til gode, sa Boyd i et intervju med Telegraph i mars.

– Som gruppe har alle jobbet hardt for å komme hit, så du kommer ikke til å høre at vi klager over antall kamper vi må spille.

– Avskrevet mange ganger
I duellen på Turf Moor er tre poeng helt avgjørende for begge lag. Mens Tottenham ønsker å holde liv i drømmen om en topp fire-plassering, kjemper milslukerne i 17. plasserte Burnley alt de kan for å klatre over nedrykksstreken.

– Vi er blitt avskrevet så mange ganger, ikke bare i år, men også i fjor. Men det er en styrke i laget, blant spillere og støtteapparat om at vi kan oppnå noe. Det har ikke endret seg denne sesongen, og det kommer ikke til å endre seg i de siste åtte kampene. Dersom vi ikke lykkes, vet vi i alle fall at vi ga det en sjanse, sier Michael Duff til klubbens hjemmesider.

Løpet om de viktige poengene er i gang.