– Henderson må bevise at han er god nok

Liam Henderson er hentet inn på RBKs mest konkurranseutsatte plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han er en ung spiller med bra erfaring. Han har spilt en del for Celtic og er et av Skottlands største talent, så vi gleder oss til å få ham på plass, sier Kåre Ingebrigtsen om sin nye spiller.

18-åringen kommer til Trondheim fredag og får sin første trening med trønderne lørdag. Han får dermed bare to treninger for å overbevise om at han skal spille mot Aalesund i serieåpningen.

FÅR DET TØFT: Liam Henderson er hentet inn for å spille i en posisjon hvor det allerede er mange om beinet. Foto: Trond Alstad/RBK.no
FÅR DET TØFT: Liam Henderson er hentet inn for å spille i en posisjon hvor det allerede er mange om beinet. Foto: Trond Alstad/RBK.no

– Han må komme hit og vise at han skal spille, vi har ikke ryddet noen plass til ham, sier RBK-treneren.

Mike Jensen og Ole Sælnes er lite truet som henholdsvis høyre og sentral midtbane, dermed må Liam Henderson ta opp kampen på venstre indreløper. En posisjon hvor det allerede er knallhard konkurranse i RBKs lag.

Fredrik Midtsjø er den som ligger best an til å få plassen i sesongens første kamp mot Aafk den 6. april. Men både Morten Gamst Pedersen og John Hou Sæther har ambisjoner om å kapre plassen.

– Jeg kommer aldri til å være fornøyd når jeg ikke spiller. Nå blir vi enda flere om beinet, og jeg må jobbe enda hardere for å bevise at jeg fortjener å spille på den plassen, sier Morten Gamst Pedersen.

Han legger til at han ikke kommer til å furte om han blir plassert på benken i serieåpningen, selv om det ikke svarer til ambisjonene for klubbens mest erfarne spiller.

– Det blir hardere konkurranse for alle. Vi har vært innstilt på å hente inn en erstatter for Mix Diskerud, og det er det vi gjør vi nå, forklarer Ingebrigtsen.