APRILSNARR: Det er flere gode aprilspøker i mediene i dag. The Telegraph melder at Qatar skal delta i EM i 2020 og Oleg Tinkov har ansatt Lance Armstrong som ny sportsdirektør. Foto: Montasje/Sanpix/Twitter.
APRILSNARR: Det er flere gode aprilspøker i mediene i dag. The Telegraph melder at Qatar skal delta i EM i 2020 og Oleg Tinkov har ansatt Lance Armstrong som ny sportsdirektør. Foto: Montasje/Sanpix/Twitter.

Tinkov presenterte ny sportsdirektør, og Qatar skal delta i EM-kvalik

Har du gått på en aprilsnarr i dag? Vi har samlet de beste og de dårligste fra sportens verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag er det 1. april. Det har fått flere medier og idrettspersonligheter til å lage aprilspøker.

Noe av dem har både snert og humor, mens andre spøker er litt mer sjofle og dårlige.

TV 2 Sporten har samlet et knippe aprilspøker vi har kommet over.

Tinkovs Armstrong-spøk

Vi starter med en mann som har vært mye i media i det siste. Oleg Tinkov sparket Bjarne Riis søndag, og det tok ikke lang tid før eieren av Tinkoff-Saxo fant en erstatter. På sin Twitter-profil har Tinkov annonsert at Lance Armstrong blir Riis' erstatter.

– Jeg har glad for å annonsere at @lancearmstrong er @tinkoff_Saxos nye sportsdirektør istedenfor Mr. Riis. Følg med.... skriver han.

Tweeten er også utsmykket med et bilde av Tinkov og Armstrong. 

En aprilspøk som redaksjonen likte, og som har en morsomt snert i seg, var nyheten til The Telegraph om at FIFA har invitert Qatar til å delta i EM-kvalifiseringen til 2020-mesterskapet. Den britiske avisen skriver at grunnen til FIFAs avgjørelse skal være at Sepp Blatter ønsker å forberede nasjonene som skal delta i VM i 2022 på varmen som møter dem da.

Forslaget skal ha blitt fremmet personlig av Sepp Blatter, som ønsker at VM-vertsnasjonen skal få smake på europeisk fotballkultur før Qatar skal arrangere VM.

RBK-Helland tar pause fra fotballen

Vi holder oss innenfor fotballen. Her hjemme slapp Rosenborg nyheten om at Pål André Helland tar en pause fra fotballen. Nå skal RBK-vingen finne seg selv ved å reise til Bali. Hellands nye drøm skal være å bli personlig trener. Morsomt? Vi trakk litt på smilebåndet i alle fall.

Se Obos-ligaen og Tippeligaen på TV 2, TV 2 Sumo og C More mandag! Her skaffer du deg tilgang: tv2fotball.no

En spøk av det mer sjofle slaget står danskene for. Berlingske Tidene skriver i dag at det danske fotballforbundet jobber med å ansette en kvinnelig trener som erstatter for Morten Olsen. 

– Vi sonderer mulighetene og det ser lovende ut. Vi regner med å ha et navn på plass innen 1. april neste år, blir administrerende direktør Claus Bretton-Meyer i det danske fotballforbundet sitert på.

«Selfie-sone» i engelsk fotball

Vi ser litt til utlandet igjen. The Mirror står kanskje bak dagens beste og mest kreative forsøk. Avisen avslører onsdag at fra neste år kan fotballspillerne feire med å ta en «selfie» på et utvalgt sted på banen. Men skulle du «fotobombe» «selfien» risikerer du å få gult kort.

Se Arsenal-Liverpool FC (13.45) og Manchester United-Aston Villa (16.00) lørdag på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Her skaffer du deg tilgang: tv2fotball.no

Det kontroversielle forslaget skal nå være godkjent av sjefene i engelsk fotball og vil bli innført før neste sesong. Allerede skal det ha kommet en klage fra en ikke-navngitt manager.

– Hvis jeg mister en spiller fordi han har fått fem gule kort for å ha dukket opp på en annen spillers «selfie» har fotballen blitt gal. Jeg er for at spillere skal få uttrykke seg, både på og utenfor banen. Men gult kort for «fotoboming»? Spar meg, er den anonyme manager sitert på.

Usain Bolt klar for Manchester United

Vi holder oss til engelsk fotball for det engelske League One-laget Chesterfield melder på sin Twitter-konto at laget skal begynne å ta betalt for å gå på do på kamp. Løsningen for hvordan klubben skal ta betaling er dokumentert på et bilde klubben har lagt ut. Vi trenger vel ikke å si noe mer enn at klubben bør bli litt bedre i Photoshop.

Over til sykkelverdenen igjen, for Fabian Cancellara har lansert en ny parfyme som heter «Monument» sammen med sitt lag under overskriften: – Krasjer er tilfeldige. En manns essens er tilsiktet.

Lukten skal gi en essens av duftene som gjenspeiler Flander rundt, Arenberg og alpene. Og skal du tro syklisten vil du føle deg som en verdensmester om du bruker den nye duften.

Usain Bolt er klar for Manchester United. Det skriver den engelske avisen Metro! Verdens raskeste mann har lenge drømt om en overgang til de røde djevlene og nå har er drømmen gått i oppfyllelse. Det betyr at Old Trafford kan glede seg til rask kontringsfotball.