Zucca-mål førte Rangers tilbake på vinnersporet

Mats Zuccarello Aasen scoret sitt 15. mål for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Rangers slo tilbake etter to strake tap da Winnipeg Jets ble slått 3-2 på bortebane natt til onsdag.

Seieren var den første etter to tap på rad etter at klubben sikret seg en plass i NHL-sluttspillet.

Nordmannen utlignet til 1-1 da han satte inn en retur bak vertenes Ondrej Pavelec halvveis ut i den første perioden.

Derick Brassard utlignet til 2-2 med et knallhardt skudd i krysset i overtallsspill vel ti minutter ut den andre perioden.

Snaue fire minutter før full tid fant Chris Kreider veien til nettmaskene med et backhandskudd og sikret dermed seieren for New York-laget. Rangers ligger fortsatt helt oppe blant de beste NHL-klubbene, og leder Metropolitan-divisjonen med 103 poeng.

Zuccarello har kommet opp i 48 målpoeng (mål og målgivende) i grunnspillet denne sesongen, noe som gjør ham til den 83. beste poengplukkeren i ligaen seks kamper før slutt. Det er fortsatt et stykke frem til Rangers' beste poengplukkere. Rick Nash (66 målpoeng), Derrick Brassard (57 målpoeng), Derek Stepan (50 målpoeng) ligger foran Zucca. Martin St. Louis (47 målpoeng) og Chris Kreider (42 målpoeng) ligger like bak. I forrige sesong sto Zuccarello med 59 målpoeng etter grunnspillet.  

St. Louis har vært skadet de åtte siste kampene, men er tilbake i neste kamp. Det hjelper også at keeper Henrik Lundqvist er på vei tilbake i form. Svensken tok sin første seier siden comebacket, og lnsker å spille seg i form til sluttspillet starter.

– For meg handlet denne matchen om å bli komfortabel. Det handler om å lese skuddene bedre og å ta frem de ekstra redningene. Jeg tar skritt for skritt, men jeg trenger noen kamper for å komme i gang, sier Lundqvist. (TV2/NTB)