ENIG: Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, sier man er enig med Iran om hovedpunktene i en atomavtale. Foto: REUTERS / Brendan Smialowski
ENIG: Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, sier man er enig med Iran om hovedpunktene i en atomavtale. Foto: REUTERS / Brendan Smialowski

Lavrov: Enighet med Iran om atomavtale

Forhandlet i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er enighet med Iran om alle de viktige punktene i en atomavtale, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Men USA sier at det ennå ikke er full enighet.

Lavrov sier at det er enighet mellom stormaktene i P5+1-gruppa og Iran om omstridte punkter som inspeksjonene som IAEA skal gjennomføre, og opphevelse av sanksjoner.

Han sier at eksperter nå skal gå løs på de gjenstående tekniske detaljene, og at en endelig avtale i slutten av juni er fullstendig innen rekkevidde.

En amerikansk tjenestemann sier imidlertid at det ennå ikke er oppnådd full enighet om absolutt alle punktene. I Washington møtte president Barack Obama det nasjonale sikkerhetsrådet for å brifes om forhandlingene.

Lavrov uttalte seg etter en lang dag med samtaler som fortsatte til etter midnatt for å nå fram til en rammeavtale om Irans atomprogram som kan danne grunnlag for en endelig avtale i juni.

Også Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif sier at det har vært god framgang i forhandlingene. Han håper de kan fullføres senere onsdag. (©NTB)