TAR OVER: Den sørafrikanske komikeren Trevor Noah tar over som programleder for The Daily Show etter John Stewart. Foto: AFP PHOTO / COMEDY CENTRAL
TAR OVER: Den sørafrikanske komikeren Trevor Noah tar over som programleder for The Daily Show etter John Stewart. Foto: AFP PHOTO / COMEDY CENTRAL

Ny «Daily Show»-programleder i hardt vær etter antisemittiske tweets

Gamle vitser har kommet tilbake for å hjemsøke Trevor Noah (31).

I februar annonserte John Stewart (52) at han skulle forlate det populære nyhetssatire-prgrammet «The Daily Show» etter over 15 år som programleder.

Tidligere denne uken ble det klart at hans erstatter vil bli den sørafrikanske komikeren Trevor Noah (31).

Utnevnelsen av Noah som Stewarts etterfølger har overrasket mange, særlig fordi sørafrikaneren bare har gjort tre opptredener som reporter i programmet før han ble tildelt programlederrollen.

Beskyldes for antisemittisme 

Nå er den nye hovedmannen i hardt vær allerede, etter at flere har saumfart Twitter-kontoen hans og funnet det de mener er antisemittiske tweets, melder CNN

Foto: Skjermdump / Twitter
Foto: Skjermdump / Twitter

I flere eksempler som andre brukere har funnet omtaler den nye «Daily Show»-verten jøder og Israel i humoristisk ordelag. En vits han delte med følgerne sine spilte på stereotypen om jøder og pengegriskhet.

– Bak enhver suksessfull rapper-milliardær står en dobbelt så rik jødisk mann, tvitret Noah den 12. mai, 2014.

Noah har rundt 2 millioner følgere på det sosiale nettstedet, men det tallet har økt drastisk etter at han ble annonsert som Stewarts etterfølger. Mange raser nå mot det de mener er sørafrikanerens antisemittiske holdninger.

Får støtte

I en uttalelse sier tv-kanalen Comedy Central at de står bak sin nye stjerne, på tross av anklagene om antisemittisme.  

– Å dømme han basert på en håndfull vitser er ikke rettferdig. Trevor er en talentfull komiker med en stor fremtid her på kanalen, heter det i uttalelsen. 

Mannen i sentrum for kontroversene har selv kommentert saken på nettopp Twitter: