INFORMERTE: Ifølge Lufthansa skal Andreas Lubitz informert om en tidligere episode med alvorlig depresjon. Foto: AP
INFORMERTE: Ifølge Lufthansa skal Andreas Lubitz informert om en tidligere episode med alvorlig depresjon. Foto: AP

Lubitz informerte Lufthansa om tidligere depresjon

Dødspiloten Andreas Lubitz (28) informerte i 2009 Lufthansa om en tidligere episode med alvorlig depresjon, opplyser det tyske flyselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Lufthansa er dokumentene sendt videre til påtalemyndigheten. De omfatter blant annet eposter som Lubitz sendte til sine flyinstruktører.

– I denne korrespondansen informerte han Flight Training Pilot School i 2009 om en tidligere episode med alvorlig depresjon, heter det i en uttalelse fra Lufthansa tirsdag.

Suicidale tendenser

Det er tidligere kommet fram at Lubitz hadde selvmordstanker for noen år siden og at han fikk psykoterapi over lengre tid.

Påtalemyndighetene i Dusseldrof sier Lubitz fikk terapien med et notat om at han hadde suicidale tendenser.

Behandlingen skal han ha fått flere år før han begynte som pilot.

«Styrmannen fikk psykoterapeutisk behandling over en lengre periode for flere år siden, før han fikk godkjenning som flyger. Selvmordstanker ble notert», heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten i Düsseldorf mandag.

Skjulte sykdommen

Tidlig kom det fram at Lubitz trolig hadde psykiske problemer, men mange spørsmål er fortsatt ubesvarte. Universitetssykehuset i Düsseldorf, der Lubitz var pasient, har hittil nektet å si hva han ble behandlet for, utover at det ikke var depresjoner.

Lubitz ble utredet ved sykehuset ved tre anledninger fra februar, det siste besøket var så sent som 10. mars. Det er fortsatt uklart hvilken sykehusavdeling han ble utredet ved. Påtalemyndighetens fremste teori om Lubitz' motiv, dreier seg om at han slet med psykiske problemer.

Fredag ble det klart at Lubitz hadde skjult en sykdom for arbeidsgiveren Germanwings. Tyske etterforskere skal ha funnet en rekke legemidler og istykkerrevne sykmeldinger både i leiligheten i Düsseldorf og hjemme hos foreldrene i Montabaur

Besøker stedet onsdag

Flyet som styrtet med 150 personer om bord forrige tirsdag, tilhørte Lufthansas lavprisselskap Germanwings.

Onsdag skal toppsjefene i både Lufthansa og Germanwings besøke landsbyen Seyne-les-Alpes, som ligger ved stedet der flyet styrtet. 

NTB / TV 2