Føreren av Bring sin lastebil, til venstre, kjørte sakte, uten å slippe annen trafikk forbi. Resultatet ble flere farlige forbikjøringer. Da lastebilen på bildet forsøkte å kjøre forbi, ga Bring-sjåføren gass. Skjermdump: Privat video
Føreren av Bring sin lastebil, til venstre, kjørte sakte, uten å slippe annen trafikk forbi. Resultatet ble flere farlige forbikjøringer. Da lastebilen på bildet forsøkte å kjøre forbi, ga Bring-sjåføren gass. Skjermdump: Privat video

Da Steve så dette, tok han fram kamera

– Jeg skjønte jo at dette kunne gå galt, og måtte få det på film.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er så mye vill kjøring, så det er bare bra det kommer ut i offentligheten, sier Steve Hammer fra Sortland til Nordlys.

Fredag kjørte han fra Sortland i retning Harstad, via Kåringen i Lødingen. Han ble liggende bak en utenlandsk semitrailer som kjørte etter forholdene, og holdt fartsgrensa. Etter hvert tok de igjen en litt mindre lastebil fra Bring. Bak den lå det fire-fem biler som tydelig viste at de ville forbi.

– Det var noen av sjåførene som måtte ta noen sjanser, men sjåføren av Bring-bilen viste absolutt ingen tegn til å ville hjelpe noen forbi, sier Hammer.

Rystet

Han er rystet over hendelsen som til slutt holdt på å gå skikkelig galt. Hammer og den utenlandske semitraileren ble liggende bak Bring-bilen i fire-fem mil. Gjennom 80, 70, 60, og 50-soner. Bring-bilen holdt hele tida en hastighet på 50 og 60, ifølge Hammer.

– Han kjørte som om han ikke hadde speil på bilen. Det var virkelig en arrogant oppførsel.

Semitraileren forsøkte flere ganger å komme forbi, men hver gang den kom opp på sia, akselererte Bring-bilen.

– Jeg skjønte jo at dette kunne gå galt, og måtte få det ned på film.

Nektet å stoppe

Videoen ble først vist fram på VGtv tirsdags formiddag. Bring har uttalt til VG at de vil se nærmere på hendelsen over påske. Samtidig sier distriktssjef Karl Henrik Karlsen i Bring at den aktuelle strekningen ikke har noen åpenbare steder hvor man kan stoppe og slippe forbi andre biler. Karlsen kjenner kun saken gjennom videoen, og har ikke snakket med sjåføren.

Hammer sier at det ikke er korrekt at strekninga ikke har noen steder hvor man kan stoppe.

– Det er flere steder man kan stoppe eller bremse opp. Blant annet på Kongsviktoppen, hvor Bring-sjåføren kunne kjørt ut på bensinstasjonen. Like etter stasjonen er det ei lang forbikjøringsstrekning hvor semien forsøkte seg, men også der ga lastebilsjåføren gass.

Provoserende

Det var like før Sandtorgholmen i Tjeldsundet i Harstad kommune at det holdt på å gå galt. De to kolossene lå side om side på den trange veistrekninga, da det plutselig kom en bil i mot.

– Hver dag ser vi mye villmannskjøring på veiene, og det hjelper ikke om man har en provoserende adferd i trafikken. Folk gjør mye dumt når de blir forbanna, sier Hammer som selv er yrkessjåfør.

 

Les flere bilsaker i Nordlys motormagasin her

Se video: Tar en livsfarlig forbikjøring – så en til!