- Sikter oss inn mot toppen!

Team Convention er virkelig i flytsonen i Altibox-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist League of Legends-lagene Team Convention og GamersLeague spilte mot hverandre ble det uavgjort. Fredag kveld møttes de to revansjelystne lagene igjen i direktesendt TV 2 Sumo-kamp (se videovindu!), og da ble det Team Convention som stakk av med seieren.

Denne artikkelen er levert av Gamermag.no – et norsk nettsted med e-sport i hovedfokus.

Etter to runder i Altibox-ligaen hadde Team Convention fått en god start. De vant over Ndurance Gaming i første runde, så spilte de uavgjort mot BX3. GamersLeague har slitt langt mer, og tapt to av to mulige kamper, mot henholdsvis Atraxy og Lions.

GamersLeague, til tross for sine nederlag, hadde ikke gitt opp alt håp. Lagets kaptein, Alexander "Alex" Kolstad, sa før fredagskampen at det kan bli vanskelig å kjempe helt i toppen, han tror nemlig de vil avslutte sesongen midt på tabellen. Team Convention sikter høyere etter sin start, spesielt etter uavgjortkampen mot det antatt beste laget i ligaen (BX3).

Opportunisme av Team Convention

GamersLeague startet det første kartet sterkt ved å ta ned de to første dragene og jobbe seg til et solid overtak, samt en komfortabel gull- og tårnledelse. Ofte ser man to lag ligge noenlunde likt hele veien frem til den femte dragen, for så å øke tempoet mot motstanderne, men slik skulle det ikke bli her.

Da den tredje dragen viste seg gikk GamersLeague igjen rett på sak, men nå med alle fem spillerne. Dette førte til at Team Convention så sitt snitt i å løpe oppover kartet og ødelegge et av de indre tårnene. GamersLeague fulgte etter i et desperat forsøk på å minske skaden, men det endte i en kamp som så tapt ut.

Med GamersLeague midlertidig ute av telling gikk motstanderne etter nok et tårn og en inhibitor, noe som sikret dem gulledelsen. Med inhibitoren ødelagt fikk Team Convention mye mer spillerom og kontroll over kartet. Dette viste seg å være starten på slutten for GamersLeague, som måtte gi opp etter 42 minutter.

Gull og grønne skoger

På det andre kartet startet revansjelystne GamersLeague knallhardt. I løpet av de første 15 minuttene opparbeidet de seg en solid ledelse på 4 000 gull, tre tårn, to drager og fem drap mot Team Conventions ett ødelagte tårn. Storspillet stoppet imidlertid ikke her da laget i samme høye tempo fortsatte å ta kontroll over mer og mer av kartet, mens de økte sin gulledelse med ytterlige 4 000.

Team Convention møtte GamersLeague i Altibox-ligaen fredag kveld.
Team Convention møtte GamersLeague i Altibox-ligaen fredag kveld.Det store vendepunktet for Team Convention kom da de fikk drept Baron Nashor uten GamerLeagues innblanding. Da sistnevnte lag etterhvert dukket opp stod Team Convention klar og fikk tatt ned tre av motstanderne, samt et tårn. Dette førte til at de fikk full kontroll over kartet.

Til tross for at GamersLeague tok ned de fire første dragene kom Team Convention inn og snappet opp den femte. Dette utsatte da et massivt overtak for GamersLeague ettersom når et lag tar sin femte drage blir de belønnet med forskjellige og ofte avgjørende angrepsforsterkninger.

GamersLeague prøvde likevel å sette sammen et angrep, men uten hell. Team Convention avsluttet det hele ved å legge en felle i motstanderens jungel der de drepte tre av dem, for så å valse inn i GamersLeagues base og sikre seieren.

I etterkant av kampen fortalte Team Conventions support-spiller, Kristoffer "kisse" Sakshaug, at de har et realitisk mål om å plassere seg blant topp tre i Norge, selv om de er et forholdsvis ferskt lag. Han sier også at han anser BX3 som landets beste lag etter at de hentet inn August "Quixeth" Skarsfjord Nyheim.

I påskeuken er det spillefri i Altibox-ligaen. Fjerde runde i StarCraft 2, League of Legends og Counter Strike: Global Offensive spilles i perioden 9.-11. april. Det blir valgt ut TV-kamper for hver av disse kveldene, som kan ses direkte på TV 2 Sumo.

Les mer om Altibox-ligaen og e-sport på TV 2s e-sport-seksjon.

Andre nyheter fra Gamermag:
Snipp, snapp, snute – så var alt norsk håp ute
Team EnVyUs vinner SLTV StarSeries XII