Akillesskadde Bakenga: – Bare et lite hinder

Mushaga Bakenga mister store deler av sesongen etter å ha røket akillesen mot Aalesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mushaga Bakenga har røket akillesen og er ute i fire til seks måneder etter at han skadet seg i mandagens treningskamp mot Aalesund.

Se situasjonen øverst i saken!

Opereres umiddelbart

SKADET: Her forlot Bakenga Color Line Stadion på krykker mandag kveld!
SKADET: Her forlot Bakenga Color Line Stadion på krykker mandag kveld!

Det bekrefter Moldes trener Tor Ole Skullerud i et intervju med klubbens TV-kanal.

– Vi har fått det bekreftet at akillesen til Bakenga er røket. Det er en alvorlig skade og en trist nyhet for Mush. Det er leit, sier Skullerud til klubbens TV-kanal.

Se intervjuet med Skullerud til høyre i saken!

Bakenga ankom Molde tirsdag kveld etter operasjon i Oslo. Til Molde TV-kanal sier han at han synes livet er bra, til tross for skaden.

– Det er oppturer og nedturer som gjør livet spennende. Jeg har ristet det av meg og er klar til å gå videre, sier spissen.

Han har ingen planer om å la akillesskaden ødelegge mer enn nødvendig.

– Dette er bare et lite hinder jeg må hoppe over. Det skal gå fint. Jeg har et bra apparat rundt meg.

NRK var det første mediet som meldte om skaden og at han skulle være ute i seks til ni måneder.

– Nå blir det operasjon umiddelbart. Det er vanskelig å si hvor langt frem vi skal kikke for å se når han er tilbake på banen. Det får tiden vise. Det jeg vet er at vi skal tilby det beste vi har for å få ham på beina så fort som mulig. Det er synd for Mush, som kom til Molde for å få fart i karrièren, fortsetter Skullerud.

Vil ikke svare på om de henter erstatter

Bakenga var hentet inn som erstatter for Fredrik Gulbrandsen som er ute med skade. Skal Molde finne en erstatter for Bakenga må klubben skynde seg ettersom overgangsvinduet stenger i natt. Han ønsker ikke å spekulere i om klubben vil gjøre noe før fristen går ut.

– Skader er en del av bildet. Vi bygger en tropp og gruppe for å tåle nettopp det. Dette blir syretesten på om vi klarer nettopp det, sier Skullerud til TV 2.

– Hvem skal spille på den spissplassen?

– Vi har Sander Svendsen og Tommy Høiland. De har spilt mange kamper i oppkjøringen og er i bra form. Vi klarer nok å stille med to spisser på tirsdag også, sier Skullerud.

– Det er siste dag av overgangsvinduet. Må du på spillerjakt nå?

– Spillerjakten i Molde foregår året rundt, fortsetter Molde-treneren.

Skadet seg i generalprøven

Kun sju minutter ut i oppgjøret mot Aalesund virket det som at 22-åringen tråkket kraftig over etter å ha mottatt ballen fra Pape Pate Diouf.

Trønderen lå og vred seg i stor smerte, og ble etter hvert hjulpet av banen.

Etter flere minutter på sidelinjen måtte Bakenga kaste inn håndkleet og erstattes av unggutten Sander Svendsen. Kampen endte tilslutt 2-2.

Spissen forlot senere Color Line Stadion på krykker, og ble fraktet vekk i bil. Etter kampen var det en frustrert Molde-trener Tor Ole Skullerud som møtte TV 2.

– Vi har stang ut for tiden med tanke på skader, sa han til TV 2 da.