ALLE FÅR IKKE SPILLE: Luc Kassi og Stabæks keeper Sayouba Mande er to av 11 utlendinger i Stabæk. Kun ni av dem får spille. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ALLE FÅR IKKE SPILLE: Luc Kassi og Stabæks keeper Sayouba Mande er to av 11 utlendinger i Stabæk. Kun ni av dem får spille. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Stabæk må vrake to utlendinger

Kun ni av Stabæks 11 utenlandske spillere får spille første del av sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regelverket til Norges Fotballforbund sier at man kun har lov til å ha ni utenlandske spillere i den 25 mann store troppen for spill i eliteserien. Unntaket er hvis spilleren har vært i klubben i tre sesonger før fylte 21 år.

Det betyr at Stabæk må sette to av sine innkjøp på tribunen.

Yassine el Ghanassy er siste spiller inn på Nadderud. Belgieren blir en av de ni spillerne Stabæk vil benytte seg av denne sesongen.

I tillegg har klubben Ville Jalasto, Kamal Issah, Ernest Asante, Mande Sayouba, Luc Kassi, Giorgi Gorozia, Gurpreet Singh Sandhu, Jevgenij Kirisov, Cole Grossman og Craig Henderson på kontrakt, melder Budstikka. To av disse må ut.

Henderson er langtidsskadd og dermed uaktuell for spill første del av sesongen. Trolig er det den russiske backen Jevgenij Kirisov, som for kort tid siden signerte en halvårskontrakt med Stabæk, som må finne seg i å vente på debuten sin. (©NTB)