The Voice-mentor Hanne Sørvaag:
– Vi krangler og skyter fra hofta

Hanne Sørvaag er strålende fornøyd med laget sitt så langt, men kjemper fremdeles om å kapre enda flere sangtalenter.

The Voice-mentor Hanne Sørvaag (35) er godt i gang med å samle sitt sanglag i årets sesong.

I tøff konkurranse mot sine medmentorer Sondre Lerche, Espen Lind og Yosef Wolde-Mariam, har hun kjempet for å sikre seg sine favorittalenter.

Så langt er hun svært fornøyd med artistene hun har kapret til sitt lag.

– Mitt lag vil jeg beskrive som en fin blanding. Selvsagt er det litt country, hjertet mitt banker jo litt for country, men jeg er også veldig glad i sterke, tydelige stemmer som kan synge knallbra, så det har jeg óg. Jeg har noen med sånn sensitiv, fin, varm klang. Egentlig er det ikke så mye jeg mangler enn så lenge, men jeg håper jeg skal få på enda flere flinke folk, sier hun til TV 2.

Se intervju og smakebiter av Hannes artister øverst i artikkelen.

Mentorkjekling

I likhet med mentorkollega Sondre Lerche, storkoser Hanne seg under de heftige diskusjonene som oppstår når en deltaker er såpass flink at de bare ha vedkommende på sitt lag.

– Det er flere som bare var helt vanvittig flinke til å synge, og det ble sinnssyk diskusjon og krangling om dem. Det er fin kjemi, oss fire imellom, for vi bare krangler og skyter fra hofta og gjør hva vi må gjøre for å få deltakeren på vårt lag.

– Alle har vært med i alle fall én gang før, og det tror jeg gjør at vi er såpass varme i trøya. Vi kommer godt overens,  og da er det ikke noe i veien for å bråke litt. Man skal gjerne senke de andre litt for å heve deg selv i forhold til deltakeren. Av og til blir deltakeren enda mer forvirret av det greiene der, men ett eller annet sted går disse tingene inn, sier hun og ler.

Velger etter magefølelsen

For deltakerne i The Voice, er det knapt noe som er mer herlig enn når én eller flere av mentorene trykker på «jeg vil ha deg»-knappen. Men hva skal til for at Hanne skal trykke?

– Jeg går veldig på instinkt. Jeg tenker lite på at «jeg har en sånn allerede» eller noe sånt. Hvis jeg føler det i magen, så trykker jeg.

Låtvalget bryr hun seg ikke nevneverdig om.

– Jeg klarer egentlig å se ganske godt vekk fra låtvalget. Om jeg har et personlig forhold til en låt eller om jeg liker den eller ikke, er ikke så farlig for meg. Jeg hører veldig mye på klangen og stemmen og sånn. Men låtvalget sier jo noe om hva slags type artist de har lyst til å være, så noen låtvalg er hakket klokere enn andre, sier hun og utdyper:

– Jeg vil gjerne høre låtene som viser mest mulig av stemmene. En låt med stor range som viser at man takler begge deler er nok ganske lurt i en blind audition-setting, for da får man vist mest mulig.

Glad for å være med

Hanne Sørvaag viser absolutt ingen tegn til anger for at hun takket ja til å bli med på en ny sesong av talentkonkurransen som så langt i år har hatt over 500.000 TV-seere i snitt.

– Jeg er kjempeglad. Jeg tenkte at jeg ville være med hvis jeg kan finne noe litt eget med noe å melde, og jeg synes vi har sett flere allerede. Dette er jo de som skal ut til folket, og forhåpentligvis skal disse bli artister som skal være på veien og ha eget låtmateriale og sånn. For noen av dem vil dette være det første vinduet ut til sitt fremtidige publikum, og det er kjempebra.

The Voice sendes fredager klokken 20.00 på TV 2.