IKKE BARE JERNMANN: Louis van Gaal viser en ny side av seg i en dokumentar på MUTV.  (AP Photo/Jon Super)
IKKE BARE JERNMANN: Louis van Gaal viser en ny side av seg i en dokumentar på MUTV. (AP Photo/Jon Super)

Van Gaal: – Jeg er fleksibel, bare spør min kone

Louis van Gaal viste ny side av seg selv i åpenhjertig intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forfatteren av selvbiografien til Louis van Gaal beskrev nederlenderen som nådeløs, urettferdig og støtende. Samtidig har van Gaal en annen side. Privat er han gjerne varm, generøs og omsorgsfull.

Hylles av van Persie og Rooney
I et langt intervju med MUTV letter van Gaal på sløret. Han forteller at han slett ikke er så selvhøytidelig som han gir uttrykk for. Det hender også at han ler av seg selv. 

– Han er emosjonell, og det liker jeg, forklarer Robin van Persie. 

– Alle kan ha gode og dårlige dager. Han er ikke forskjellige fra andre, sier van Persie.

Lørdag: Se Manchester United – Aston Villa kl. 15.50 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no (kampstart 16.00)

Også Wayne Rooney er begeistret.

– Han er en person man virkelig kan stole på. Det er en veldig god kvalitet. Han har alltid sagt til meg at jeg kan snakke med ham om alt. Døren hans er alltid åpen. Man kan snakke med ham om andre ting enn fotball, og han er en veldig fin fyr, sier Rooney.

Van Gaal vil ikke gå med på at han er for rigid.

– Jeg er veldig fleksibel, og det vet konen min alt om, sier han og blunker.

Konen døde av kreft
Men det har ikke alltid vært like lett å være Louis van Gaal. Hans første kone Fernanda døde av kreft i 1994. Da var van Gaal Ajax-manager.

– Året min kone døde var vanskelig. Jeg hadde to unge døtre og var manager. Døtrene mine var 15 år og 18 år. Jeg måtte restrukturere livet mitt, men jeg fikk stor støtte fra døtrene mine. Derfor kunne jeg fortsette å være Ajax-manager. Tittelen vi vant den sesongen var en hyllest til konen min, sier van Gaal.

Frank de Boer, som var en av nøkkelspillerne i Ajax-laget, husker da van Gaal fortalte at han måtte tilbringe mer tid med konen.

– Jeg husker det som det var i går. Han sa til oss at han ikke ville være i stand til å lede hver eneste treningsøkt fordi han måtte være med konen sin. Han var så emosjonell, og jeg husker keeperen vår Stanley Menzo ga Louis en klem. Jeg får fortsatt frysninger når jeg tenker på det, sier de Boer.

Van Gaal giftet seg med sin nåværende kone Truus for sju år siden.