Norge gruppevinner i bandy-VM

Christian Waaler med fire mål da Norge sikret tabelltopp.

GRUPPEVINNERE: Norges bandylandslag slo Latvia og vant gruppe B. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

De norske bandyherrene sikret tabelltopp i VM-gruppe B med 8-4-seier over Latvia tirsdag. I sluttspillet venter tøffere motstand.

Seieren betyr at Norge møter det svakeste laget i gruppe A, antakelig Kasakhstan, i onsdagens kvartfinale. A-gruppen er klart sterkest med solide lag som Russland, Sverige og Finland.

Nordmennene trengte seier i siste kamp for å være trygge på å vinne sin gruppe. Ved pause ledet de kun 3-2, men i løpet av de fem første minuttene av annen omgang var kampen punktert.

Da hadde Sondre Kristoffersen og Christian Waaler (2) sendt Norge opp i 6-2-ledelse. Latvierne reduserte til 3-6 og senere til 4-8, men var aldri nær seieren.

Waaler ble norsk toppscorer med fire mål foran 501 tilskuere i russiske Khabarovsk.

I den andre kampen i gruppa vant Hviterussland overraskende 12-9 over USA. Dermed endte hviterusserne på annenplass foran USA og poengløse Latvia. (©NTB)