PRESSEMELDING: Bjarne Riis har inngått en avtale med Tinkoff Sport om å ikke kommentere avskjedigelsen. Foto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
PRESSEMELDING: Bjarne Riis har inngått en avtale med Tinkoff Sport om å ikke kommentere avskjedigelsen. Foto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO

– Ønsker å takke alle som har gjort reisen uforglemmelig

Men Riis kan ikke snakke om bruddet med Oleg Tinkov og Tinkoff-Saxo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble det klart at Bjarne Riis er ferdig i Tinkoff-Saxo etter en konflikt med lagets eier Oleg Tinkov.

Nå har Riis selv kommet med en pressemelding som sønnen hans Thomas Nybo Riis har lagt ut på Twitter.

– I går ble management i Tinkoff Sport(selskapet bak Tinkoff-Saxo) og jeg enige om en gjensidig avtale om å terminere arbeidsforholdet mitt som lagdirektør for Tinkoff-Saxo med umiddelbar virkning, skriver Riis.

Munnkurv

Som en del av avtalen har Riis fått munnkurv om å snakke med media om saken.

– På grunn av en avtalen vi nå har inngått, blir jeg kontakt av en del medier noe jeg forstår og respekterer. Likevel så har Tinkoff Sport og jeg blitt enige om å ikke gi ytterligere kommentarer om temaet, skriver dansken.

Tilslutt benytter han muligheten til å takke rytterne og støtteapparatet som han har jobbet med gjennom årene. Nå skal Riis bruke tiden fremover på familien og venner.

Les hele pressemeldingen til høyre i saken.

– Det har vært en ekstraordinær reise med laget gjennom alle disse årene. Jeg ønsker å overrekke en stor takk til alle som har gjort dette til en uforglemmelig reise, skriver Riis.

Bakgrunnen for avskjedigelsen er at Riis skal ha hatt flere uoverensstemmelser med lagets eier, den eksentriske russeren Oleg Tinkoff, den siste tiden. Tirsdag ble det bekreftet at han var suspendert av laget.

– Men han ble ikke suspendert fra sin aktive rolle på grunn av dårlige sportslige resultater eller av finansielle årsaker, het det i meldingen fra laget.

– Løs kanon

Suspensjonen fikk TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad til å undre om Tinkov er skikket til å ledet et sykkellag.

– Tinkov er en løs kanon som gjør som han vil, og det spørs vel hvor mye peiling han egentlig har på toppidrett, sa Kaggestad til TV 2, da ryktene om suspensjon begynte å gå.

Ifølge danske BT var det under Tirreno-Adriatico at forholdet mellom Riis og Oleg Tinkov utviklet seg i gal retning. De siste ukene skal det ha blitt en ytterligere isfront mellom de to personlighetene. Under Tirreno-Adriatico skal den russiske eieren ifølge BT ha slått i bordet og forlangt at den nederlandske sportsdirektøren Steven de Jongh skulle bli degradert. Bakgrunnen skal være at lagets stjerne Alberto Contador ikke klarte å følge Nairo Quintana.

Ultimatumet førte til en åpen krangel mellom de to. Det skal ha fått Tinkov til å holde Riis ansvarlig for årets resultater allerede. Tinkoff-Saxo stod kun med én enkelt seier på det tidspunktet. Det var Contadors seier i etappeløpet Ruta del Sol.

Riis opprettet selv laget, men Tinkoff kom inn på eiersiden i 2013.