Politianmeldes etter brutalt overfall

...og nå har Rögle-spiller André Deveaux fått sparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det som skulle bli en skikkelig jubelfeiring etter at Rögle sikret opprykket til SHL med 4-1 over Västerås, har istedenfor blitt et mareritt for den svenske ishockeyklubben - og spesielt kanadiske André Deveaux.

Under oppvarmingen gikk kanadieren til angrep på Västerås-spiller Per Helmersson, noe som har skapt sterke reaksjoner både i og utenfor Sverige.

Västerås-trener Martin Filander og offeret selv slaktet Deveaux etter kampen, mens hovedpersonen selv ikke forstod så mye av bråket.

Politianmeldes

Nå har Västerås valgt å politianmelde Deveaux. 

– Ser man på filmklippet så er det selvsagt at det skal politianmeldes. Ett sted må grensen settes, sier styresjef i Västerås, Johan Fägerblad, til Expressen.

Fägerblad har også stilt seg kritisk til Rögles oppførsel etter overfallet.

– Vi tok det for gitt at Rögle skulle ta ham av isen før kampen, men det skjedde jo ikke. De burde skamme seg, og innser nok nå hvor mye de har skadet sitt eget omdømme.

Styresjefen er klar på hva Västerås hadde gjort om Deveaux var en av dem.

– Hadde det vært en av våre spillere, så hadde han aldri spilt for klubben igjen, sier Fägerblad.

Fikk sparken

Rögle ser ut til å innsett alvoret i situasjonen - nå melder klubben på sine hjemmesider at Deveaux har fått sparken.

– Vi som klubb fordømmer hendelsen. Oppførselen til André er uakseptabel, og ikke noe vi står bak. Vi har snakket med ham og blitt enige om å gå forskjellige veier, sier styremedlem Håkan Eriksson.

Hovedpersonen selv er av det mer ydmyke slaget dagen etter episoden.

– Følelsene tok overhånd, og målet var aldri å skade noen. Jeg innser at oppførselen min har skapt sterke reaksjoner, og vil be om unnskyldning til offeret, Västerås og alle hockeyfans der ute, sier Deveaux.