Tobias Santelmann lovpriser Frikjent-kollega Nicolai Cleve Broch

– Jeg har egentlig bare lyst til å jobbe med ham. 

Dramaserien Frikjent gjør suksess på norske TV-skjermer. Mandag går den femte episoden på TV – de fire første er i snitt sett av over 770.000 på TV og nett.

Skuespiller Tobias Santelmann (34) forteller til TV 2 at han setter stor pris på tallenes tale. 

– Det er gøy, det! Man vil jo alltid at ting man gjør skal bli sett av flest mulig. At det blir både anerkjent av anmeldere og publikum. Det er gøy når man er med på ting som treffer, og det føler jeg at dette her har gjort, sier han i videoen du kan se ovenfor. 

En av favorittkarakterene

Santelmann spiller karakteren Erik, som er broren til hovedrolleinnehaver Nicolai Cleve Broch (39). Aftenposten mener 34-åringen gjør en «god og viktig» birolle, mens Dagens Næringsliv mener at de to skuespillerne sammen lager «TV på sitt aller beste».

– Jeg er enig med Aftenposten i at det er en god og viktig birolle den jeg spiller. Så det er hyggelig, smiler Santelmann. 

– Jeg syns det er en veldig god rolle. Jeg har trivdes veldig godt med å skape Erik-karakteren. Jeg liker ham fryktelig godt, det er en av mine favorittkarakterer av de jeg har spilt. For meg er det selvfølgelig gøy at man har skapt noen som noen andre også setter pris på, fortsetter han.

Hyller Cleve Broch

Det er ikke bare egen karakter skuespilleren er fornøyd med. Han beskriver samarbeidet med Cleve Broch som «fantastisk».

– Jeg har aldri jobbet med Nicolai før, men fra nå av har jeg egentlig bare lyst til å jobbe med ham! Han er en ekstremt raus og intelligent skuespiller som tar ansvar på settet. Han har vært med på mye og har et hode som gjør at han er en trygghet på et hvert sett. Og så er han veldig raus med alle rundt seg. Så det har vært en fantastisk ting å bare få lov til å jobbe med ham.

Roser «moren»

I dramasatsingen finnes også navn som svenske Lena Endre, Ingar Helge Gimle og Anne Marit Jacobsen. Sistnevnte spiller Eriks mor.

– Det er første gang jeg har jobbet med henne, kjempegøy! Hun er Norges morsomste skuespiller og en av de aller beste. Hun er helt fantastisk! Og den kjemien den familien har, synes jeg er veldig gøy. Vi er så forskjellige, så det er en litt snål konstellasjon som har en musikalitet ved seg, som jeg både liker å spille og se på. Jeg synes de scenene har en egen nerve ved seg. Og så har de selvfølgelig en historie og masse hemmeligheter der!

Skuespilleren om Hollywood: – Jobben er den samme

Santelmann har tidligere spilt i serier som Øyevitne og Kampen om tungtvannet, samt filmer som Kon Tiki. I 2013 skapte han overskrifter da han landet en rolle i Hollywood-blockbusteren Hercules

Til TV 2 forteller han at forsøker å forholde seg til skuespillerjobben på samme måte, uansett hvor store produksjonene måtte være.

– Jobben jeg gjør er akkurat den samme. Det har ikke noe å si om det er ett kamera eller to, eller om det er fem. Det har ikke noe å si om det er 30 statister eller 300 – det har ikke noe å si i forhold til det jeg gjør. Men det er jo større, sier han.

Spiller viking i BBC-storsatsing

34-åringen er også i gang med BBCs nye storsatsing The Last Kingdom.

– Dette er en vikingserie, en filmatisering av en populær bokserie. Så det er litt sånn at hvis du er over 195 høy og kan gro litt hår i fjeset og ser skandinavisk ut, kan du funke til å være en vikingtype. Så da ramla jeg inn der! Det er fint det, altså, veldig gøy. 

En av grunnene til at Santelmann valgte å takke ja til vikingserien, var rett og slett at regissør Nick Murphy var med på laget.

– Han er veldig god konseptuell regissør. Han har laget en av de påskekrimene som kommer på TV nå, som heter Prey. Den er helt fantastisk, og folk burde se den! Ved å ha sett den serien visste jeg hvem han var, og det hadde jeg lyst til å være med på.

Fotballinteressert

Til tross for at jobbtilbudene ikke ser ut til å ta slutt med det første, rekker Santelmann også å ta seg tid til å benke seg foran TV-skjermen. Det er én ting han rett og slett ikke får nok av.

– Jeg ser fryktelig mye fotball! Så det går mye i det. Nå begynner jo Tippeligaen snart så da blir det nok mye derfra, tenker jeg.

Fotball er heller ikke det eneste som står på menyen.

– Jeg ser også mye på serier. Det er sånn det har blitt! Det er alltid tre-fire-fem forskjellige serier som går. I går begynte vi på The Americans hjemme. Og så har jeg nettopp sett True Detective for andre gang. Jeg er veldig glad i serier, forteller han.

– Ser du på Frikjent når det går på skjermen?

– Ja, for jeg har ikke sett noe særlig selv! Jeg har ikke sett hvordan ting har blitt klippet til eller hvordan de har blitt laget. Det er en stund siden vi har filmet. Så jeg må se det for å vite hva som skjer! Det er gøy!

Se Frikjent mandager klokken 21.45 på TV 2. Du kan også se hele sesongen så langt på TV 2 Sumo (krever abonnement).