MANGE TIMER: Bibellesningen går på rundgang. Rigmor Nygård og Maddy Tete er to av dem som leste tidligere mandag. Foto: Privat
MANGE TIMER: Bibellesningen går på rundgang. Rigmor Nygård og Maddy Tete er to av dem som leste tidligere mandag. Foto: Privat

Leser bibelen fra perm til perm på 80 timer

Menigheten Betel Lofoten fikk ideen fra en menighet i sør. Nå fyller de påsken med bibellesning - 80 timer sammenhengende. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har sett det før - sakte-TV der man følger noe som skjer minutt for minutt.

Nå er det bibelen som leses, og som streames direkte på Lofotposten

– Jeg fikk ideen fra noen som gjorde noe lignende lenger sør. Da tenkte jeg at det var noe vi måtte gjøre, og ledelsen i menigheten var helt enige, sier pastor i pinsemenigheten Betel Lofoten, Pål Sverre Aasen, til TV 2. 

Fra perm til perm

Å lese hele bibelen fra perm til perm tar 80-85 timer, opplyser pastoren. Opplesningen, som startet søndag kveld, vil vare helt til torsdag. 

AKTUELL BOK: Pastor pål Sverre Aasen er intiativtaker og skal selv lese flere av de 80 timene. Foto: Privat
AKTUELL BOK: Pastor pål Sverre Aasen er intiativtaker og skal selv lese flere av de 80 timene. Foto: Privat

– Påsken var en god tid for et slikt prosjekt. Mange har ferie og kan være med og lese. Vi er mange som bytter på å lese, og mange har ferie nå så de kan bidra, sier han.

Han tar selv flere av nattskiftene. I tillegg til å følge med på lesningen via lokalavisen, kan folk møte opp i menigheten for å høre.

– Det har vært stor interesse for dette, og mange som har vært innom menigheten, sier han.

Aktuell bok

Aasen sier det er fint å kunne gjøre noe som dette, særlig i påsken, og at det også er viktig å få fram at Bibelen i alle høyeste grad fortsatt er en aktuell bok. 

– Bibelen er en bok som i aller høyeste grad er aktuell i vårt samfunn. Etikken i bibelen er ikke blitt byttet ut på 2000 år og er fortsatt gjeldene, sier han.

Lofotposten kastet seg over prosjektet da menigheten hadde bestemt seg for å gjennomføre det. De sender hele bibelopplesningen direkte på sine nettsider.

– Det har vært god interesse for dette. Vi har tidligere sendt en 100 timer lang fotballkamp, så vi tenkte at vi kunne klare dette også. Sakte-tv ser ut til å fenge folk, og nå som er det er påske passer det jo ekstra godt, sier sjefredaktør i Lofotposten, Marianne Steffensen Kielland.