Kaggestad: – En vanvittig nedtur

Men skaden kan være «beleilig» for Edvald Boasson Hagens Tour de France-muligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag pådro Edvald Boasson Hagen seg et brudd i kragebenet under rittet Gent-Wevelgem.

Sener på kvelden bekreftet MTN-Qhubeka at nordmannen må holde seg unna konkurranser i fire uker.

Det betyr at sesongens hovedmål ryker for Boasson Hagen, som må stå over Flandern rundt og Paris-Roubaix.

– Noe av det beste vi har sett av ham

Det synes TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad er trist. Han hadde sett frem til en sterk vårsesong av nordmannen.

– Han har vært i veldig god form og han har kjørt sterkt til nå denne sesongen. Kanskje er det noe av det beste vi har sett av ham. Så er det synd siden han har kommet til et nytt lag vist at han har enda større tro på seg selv, sier Kaggestad til TV 2.

– Alle var veldig spente på hva han kunne prestere i klassikerne. Det var kanskje nå han ville slå ut i full blomst, nå som han har mer erfaring. Jeg trodde han kunne komme blant topp ti Flandern rundt og Paris-Roubaix, fortsetter Kaggestad.

Det var ikke bare Boasson Hagen som hadde problemer under rittet. Syklisten Jack Bauer ble så forbanna at han kastet sykkelen ut av veien. Se video til høyre i saken!

– Så er det slik at sånn er sykkel. Syklistene lever på en knivsegg hele tiden, forteller Kaggestad.

– Kan være positivt for Tour de France

– Hvordan blir sesongen for Edvald nå?

– Nå må han bare reise hjem og slappe av. Han må lappe seg sammen og begynne å trene på rulle/ergometersykkel så fort som mulig. Mentalt må han nullstille seg og begynne å tenke Tour de France. Han kan komme i kjempeform til det, forteller Kaggestad.

TV 2s sykkelekspert er ikke i tvil om at Tour de France blir Boasson Hagens hovedmål nå. Kaggestad tror Boasson Hagen kan gjøre en solid Tour.

– Det trenger ikke å ha noe å si. Han kan komme sterkt tilbake til Touren. Det positive er at han har kjørt kjempebra til nå. Ofte ser vi at de som kjører bra i vårklassikerne blir tappet for energi til ritt som Tour de France. Sånn sett kan det være positivt, Sesongen er kjempelang, fortsetter Kaggestad.

– Nedturen nå kan mentalt sett bli en boost. Nå blir han ekstra sulten. Det er en god grunn til å ha troen på et sterkt Tour de France fra Edvald. Det er mye spennende å se frem til, avslutter TV 2s sykkelekspert.

Boasson Hagens-trener: – Må legge om planene

Boasson Hagens trener Fredrik Mohn har snakket med sin elev etter skaden. Han regner med at nordmannen er tilbake til Tour of Norway. Men først skal han hvile noen dager før han begynner med forsiktig aktivtet.

– Det har ikke noe annet å si enn at vi må skyve på ting og gjøre ting litt annerledes. Vi hadde en målsetting om at han skulle gjøre det bra i Flandern rundt og Paris-Roubaix. Det er trist når det blir slik det har blitt, men samtidig så vet både han og jeg at slikt kan skje, sier Mohn til TV 2.

Også Boasson Hagens trener tror ikke nordmannens deltagelse i Tour de France står i fare. Avbrekket han nå får gjør at Mohn og Boasson Hagen nå vil legge en ny plan slik at nordmannen er i toppform til Tour de France.

– Alt vil bli lagt om nå, vi fortsetter ikke som om ingenting har hendt. Vi må se på hva vi kan gjøre for å få ham i form til Tour de France.

– Hva planen blir må vi ta når han er klar for fullt igjen, men vi har allerede planer for hva som skal skje de nærmeste ukene. Det blir å få han på rullen igjen så fort så mulig og det er noe han har mye erfaring med ettersom han bruker det mye om vinteren, avslutter Mohn.

– Ta det med ro

Boasson Hagen selv var skuffet etter nyheten om at han mister Flandern rundt og Paris-Roubaix.

– Det er synd, men det er ikke så mye jeg får gjort med det nå annet enn å ta det med ro, sa Boasson Hagen til TV 2 da nyheten ble kjent søndag.

– Jeg håper å være tilbake til Tour of Norway og Tour de France.

– Det er vondt, men ikke så ille. Jeg syklet 100 kilometer etter det skjedde. Der og da var det ikke så vondt, men jeg kjente det godt etterpå.