MÅ UT PÅ JOBBMARKEDET? En rekke Astana-rytterne vil trolig forsvinne om laget fratas World Tour-lisensen.  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
MÅ UT PÅ JOBBMARKEDET? En rekke Astana-rytterne vil trolig forsvinne om laget fratas World Tour-lisensen. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Avis: – Astana mister World Tour-lisensen

Den nederlandske avisen De Telegraaf med nye opplysninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Astana vil miste World Tour-lisensen sin. Den nederlandske avisen De Telegraaf hevder at avgjørelsen vil offentliggjøres på torsdag.

Det er kilder i UCI som skal ha fortalt avisen at Astana må se langt etter å delta i ritt som Giro d'Italia, Tour de France og Vueltaen.

Presidenten vil ta lisensen 
I slutten av februar sendte Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ut en pressemelding hvor de anmodet om at Astana fratas lisensen.

Det var den franske L'Equipe som først omtalte saken. Avisen satt på opplysninger som sa at UCI og Brian Cookson har anmodet om det som følge av lagets dopinghistorikk.

Laget har blant annet den regjerende Tour de France-vinneren Vincenzo Nibali blant sine ryttere. Også danske Jakob Fuglsang sykler for laget fra Kasakhstan.

Flere tatt for doping
Dersom Astana skulle få lisens på et nivå under, kan de i prinsippet ha mulighet til å komme seg med i noen store ritt via wildcard. Det er dog svært tvilsomt at de vil få tilbud om det dersom de mister deres nåværende lisens og forbindes med doping, noe som gjør at de vil miste store ritt som Tour de France og Vuelta a España.

– Hvis det medfører riktighet at de mister muligheten til å kjøre de store rittene, er dette en skandale – ikke bare for Nibali, men også de andre stjernerytterne. Det er jo ikke enkelt å finne seg nye lag nå heller, har Johan Kaggestad tidligere uttalt.

To Astana-ryttere ble tatt for doping i fjor. I tillegg ble tre ryttere på juniorlaget tatt.