HEVDER OVERGREP: Flere tolk hevder de er utsatt for sexpress av politimenn i Politiets utlendingsenhet.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
HEVDER OVERGREP: Flere tolk hevder de er utsatt for sexpress av politimenn i Politiets utlendingsenhet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

– Politimann tilbød tolk sex i Trandumskogen etter jobboppdrag

Flere tolker hevder at de er blitt seksuelt trakassert av tjenestemenn i Politiets utlendingsenhet (PU). 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tolkene forteller om både seksuell trakassering og andre ubehagelige opplevelser under oppdrag for PU i et lukket forum på Facebook, skriver Dagsavisen.

En erfaren kvinnelig tolk hevder hun ble tilbudt å utføre oralsex da en politimann kjørte en avstikker inn i Trandumskogen etter at han og tolken hadde vært på et oppdrag. Tolken har ikke ønsket å anmelde politimannen av frykt for å miste nye tolkeoppdrag. Tolker er frilansere og jobber på timebasis.

En annen tolk skriver på forumet at en kollega av henne «fikk et uanstendig forslag fra en tjenestemann midt i en tolkesituasjon. Hun avslo og forsøkte å vitse det bort. Han ble rasende, og det gikk utover asylsøkeren som ikke kunne norsk».

– Hendelsene som Dagsavisen beskriver, er svært uheldige, og vi tar dem på største alvor. Trakassering skal ikke forekomme, sier personalsjef Kristin Fiksdal Eide i PU til avisen. (©NTB)