Yassine El-Ghanassy signerer med Stabæk. AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI
Yassine El-Ghanassy signerer med Stabæk. AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI

Stabæk henter Eden Hazards bestekompis

Yassine El Ghanassy har imponert på prøvespill og får kontrakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 24 år gamle belgisk-marokkaneren har prøvespilt for Stabæk denne uken. Han gjorde sine saker bra i en treningskamp mot Tromsø.

Sportsdirektør Inge André Olsen sier til TV 2 at kontrakten, som varer ut året, ble signert like over kl. 21 søndag kveld. 

– Vi får en spiller som har veldig lyst til å spille fotball og som kommer til å bli en attraksjon i Tippeligaen. Han kan spille i alle de offensive posisjonene, sier Olsen.

Stabæk hentet denne uken også spissen Adama Diomande, som vant seriegull med Strømsgodset i 2013.

Hazards bestevenn

Yassine El Ghanassy slo gjennom for Gent i 2008 og ble i ettertid linket til en rekke større, europeiske klubber.

I 2011 fikk han sin første og hittil eneste landskamp for Belgia. Det skjedde i treningskamp mot Finland, hvor han kom inn for bestevennen Eden Hazard.

– Det var spesielt for meg å komme inn for Hazard, siden vi er bestevenner. Vi snakker mye sammen, sa han til Budstikka tidligere denne uken.

I 2012 havnet El Ghanassy på lån i West Bromwich, uten at oppholdet ble nevneverdig suksessrikt.

– Tiden min i West Bromwich var lærerik, men jeg slet med å tilpasse meg. Jeg har gjort noen feil i karrieren min, men jeg er fortsatt ung, og jeg har fortsatt god tid på meg. Jeg er sikker på at jeg kan komme tilbake på det nivået jeg var på for noen år siden, sier han ifølge Budstikka.