Dette er den nye norgesmesteren i poker

Etter mange intense timer rundt bordet, var endelig den nye millionæren klar!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Poker-NM ble avsluttet denne helgen, og på søndag var det klart for finalebordet med de siste åtte spillerne. For første gang i historien ble et mesterskap sendt uten forsinkelse ut til folket, og alle ble fratatt mobiler og andre devicer før de ble isolert rundt bordet. 

Følg poker-sendingen i livesenteret!

Det ble Jonathan Spæren som til slutt stakk av med førsteplassen, og retten til å kalle seg norgesmester i poker 2015. Men seieren var på ingen måte gratis, selv om Spæren slo ut alle utenom én av spillerne selv. 

– Det var et ganske sykt finalebord, det var det. Jeg var nok litt hissig på starten, mer enn jeg skulle, for å si det sånn, sier Spæren like etter at seieren var et faktum. 

Men planleggingen av hva han skal bruke pengepremien på, har han ikke vært like hissig på. 

– Jeg har leilighet, så kanskje jeg putter noe mer inn der. Ellers vet jeg ikke, jeg har ikke planlagt noe mer enn det.

Har ikke flybillett hjem

Og 24-åringen, som for tiden studerer i Bergen, utelukker ikke at spillet kan bli en karrieremulighet. 

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å gå for studiene, men jeg kan jo gjøre begge deler, men vi får se hva som skjer. 

Spæren hadde faktisk ikke bestilt flybillett hjem fra Dublin før turneringen var over, men med en pengepremie på over en million kroner skal nok ikke det bli noe problem. 

– Jeg tror det blir en liten fest i dag, sier han nøkternt. 

Spæren avslører at verken han eller andreplassen Espen Aune Solaas var klar over at en reise til Las Vegas for å delta i WSOP var en del av potten. Dette fikk de først vite under forhandlingene, men han er ikke fremmed for en tur over dammen i sommer. 

– Det er grisedeilig det! 

Dunket ut spiller etter spiller

Tønsberg-gutten Spæren tok tidlig ledelsen, og sendte spiller etter spiller slukøret fra bordet. Etter rundt to timer var det fire igjen: Espen Aune Solaas, Tor-Arne Fenes, Jonathan Spæren og Thor Hjertenes. 

Og det var «Joker Tor fra Nord», Tor-Arne Fenes som skulle sørge for at Spærens stacks ble mindre og mindre med gjentatte dueller gjennom finalen. 

Firerbanden holdt en stund, før Thor Hjertenes også måtte takke for seg, etter å ha blitt utspilt av Spæren. Sistnevnte ble reddet av et ess i floppen mot Thors to konger på hånden. 

Også Tor-Arne Fenes måtte gi tapt for Spærens kort, men denne gangen var det sistnevnte som satt med kongeparet da alle kortene var på bordet. 

Inngikk avtale

Før Espen Aune Solaas og Jonathan Spæren gikk heads up, skal de to ha blitt enige om en fordeling av premiepotten, slik at begge er sikret nærmere en million kroner. Siden Spæren var chip-leader da dette skjedde, vil fordelingsnøkkelen sikre ham en større del av potten. 

Likevel var det stor spenning, da vinneren av de to vil få retten til å kalle seg Norgesmester i poker, en reise til Las Vegas for å delta i WSOP i sommer og de flotte NM-tøflene. 

Slik ble stillingen til slutt (premien i parantes): 

1. Jonathan Spæren (€ 135.390)

2.  Espen Aune Solaas (€ 112.000)

3. Tor-Arne Fenes (€ 59.670)

4.  Thor Hjertenes (€ 39.015)

5. Rune Gundersen  (€ 21.570)

6. Halfdan Lislegaard (€ 17.900)

7. Christer Nagell (€ 15.145)

8. Lasse Lien (€ 12.850)