Erfaren rettsmedisiner:
– Dette er bilder jeg aldri kommer til å få ut av hodet

Deler av 78 av 150 ofre etter Germanwings-dødskrasjen er funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettsmedisinerne har funnet DNA etter 78 mennesker i kroppsdeler som er hentet ned fra stedet i Alpene der Germanwings-flyet traff bakken. Det melder Die Welt.

– Lubitz identifisert

Ikke alle DNA-sporene er identifisert opp mot de omkomne, men Andreas Lubitz kroppsdeler skal være blant de som allerede er identifisert.

En av Tysklands mest erfarne rettsmedisinere, professor Michael Tsakos, deltar i arbeidet. Han sier til Bild.de at han aldri kommer til å glemme det som møter ham.

– En forferdelig oppgave

Det er hentet ned over 600 kroppsdeler fra fjellsiden. Ikke en eneste kropp er funnet intakt. Det var 150 personer om bord på flyet.

Rettsmedisinere har en gigantisk jobb foran seg når identifiseringsarbeidet gjøres..                    AFP PHOTO / GENDARMERIE NATIONALE
Rettsmedisinere har en gigantisk jobb foran seg når identifiseringsarbeidet gjøres.. AFP PHOTO / GENDARMERIE NATIONALE

– Alle deler vil DNA-testes, fotografert og scannet før de legges i kister. Det er spesialtrente rettsmedisinere som gjør denne jobben, sier Tsakos til avisen, ifølge Daily Mail.

Han forventer at 95 prosent av ofrene er identifisert innen tre uker. Men han legger til at oppgaven er forferdelig for de som jobber med dette.

– Det er bilder jeg aldri kommer til å få ut av hodet, sier han. 

Pårørende har gitt fra seg tannbørster og hårbørster som tilhørte ofrene til etterforsknerne. Smykker, pacemakere, kunstige hofteledd, og diverse andre ting tas også med når ofrene skal identifiseres. 

Bygger vei til ulykesstedet

Statsadvokat Brice Robin opplyser også at en vei er i ferd med å bli anlagt opp til stedet der 150 mennesker mistet livet tirsdag. Veien skal brukes til å fjerne store vrakdeler etter flyet, og den vil stå ferdig mandag kveld.

Alle kroppsdeler skal fotograferes, scannes og DNA-testes. Seyne-les-Alpes AFP PHOTO / GENDARMERIE NATIONALE
Alle kroppsdeler skal fotograferes, scannes og DNA-testes. Seyne-les-Alpes AFP PHOTO / GENDARMERIE NATIONALE

Etterforskerne har hatt en vanskelig oppgave med å finne de døde og med å lete etter flyets ferdskriver på det svært utilgjengelige ulykkesstedet. Spesialtrent fjellpoliti har måttet eskortere redningsarbeiderne og etterforskerne til stedet.

Germanwings-flyet traff fjellsiden med så stor kraft at flyet gikk fullstendig i oppløsning.