Dette er storbyen som tiltrekker seg flest nordmenn

I fjor var hver av oss i gjennomsnitt på ferie tre ganger. Antall feriereiser økte med over ti prosent fra 2013 til 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den gode gamle sydenturen lever fortsatt i beste velgående, men en uke eller to på stranda er ikke lenger nok for oss nordmenn. Vi unner oss nemlig stadig flere turer. En fersk undersøkelse fra Norstat, viser at antall feriereiser økte med elleve prosent når fjoråret sammenlignes med året før.

God råd og billige billetter

I gjennomsnitt dro hver av oss på tre feriereiser i 2014, mens det tilsvarende snittallet for 2013 var 2,7.

God tilgang på billige flybilletter er noe av forklaringen, ifølge kommunikasjonsdirektør Anette Maltun Koefoed i reisebyrået Berg-Hansen.

– Men det skyldes også at vi har fått økt velstand i Norge. 

Storbyferie øker mest

Størst økning er det for de korte feriereisene med én til to overnattinger, altså typisk storbyferie. I fjor utgjorde dette 18 prosent av alle feriereisene, en økning på fem prosentpoeng fra året før.

– Det er blitt veldig populært for mange vennegjenger å dra på slike korte avbrekk sammen, forteller Koefoed.

Populær: New York er nå den femte mest besøkte storbyen for ferierende nordmenn.
Populær: New York er nå den femte mest besøkte storbyen for ferierende nordmenn.

– Rene jenteturer går  gjerne til byer med gode shoppingmuligheter, mens guttas favoritter går mer i retning av steder der man kan ha det moro sammen, med pub og øl.

Storbyenes topp 5

Dette var de mest populære byene å reise til for nordmenn i 2014 (med 2013-plassering i parentes):

1. London (1)

2. København (2)

3. Berlin (4)

4. Oslo (7)

5. New York (9)

New York, det nye London

Hele tre flyselskap har nå direkteruter til New York fra Norge. Både SAS, Norwegian og United kjemper om å fly nordmenn til verdensmetropolen, som var den femte mest populære storbyen i fjor. New York er i ferd med å få samme status som London, mener Koefoed.

– Vi ser at New York virker mye kortere unna for folk nå, nettopp fordi vi har flere direktefly og veldig gode priser. Så det har gjort det mulig å dra dit for en helg.

Populær hovedstad

Litt overraskende for mange kanskje, så er Oslo inne på topp fem-listen over de mest populære byene å feriere i. For nordmenn bosatt andre steder i landet fremstår hovedstaden som et attraktivt reisemål, som kan konkurrere med andre storbyer. Også her har tilgangen på lavprisbilletter mye å si.

– Dessuten er det god hotellkapasitet, spesielt i helgene. I tillegg så er det mye å finne på i Oslo.