SIKKER PÅ LABBEN: Thomas Ulsrud fikk kjenne det kinesiske presset på kroppen, men skippen sto imot og satte en god sistestein.    REUTERS/Mark Blinch
SIKKER PÅ LABBEN: Thomas Ulsrud fikk kjenne det kinesiske presset på kroppen, men skippen sto imot og satte en god sistestein. REUTERS/Mark Blinch

Curlinggutta åpnet med seier i VM

Slo Kina 9-7 i åpningskampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjerende verdensmester Norge startet årets VM med å slå Kina 9-7 i åpningskampen.

Kina tok ett poeng mot Norges 0 i de to første omgangene, men så smelte Norge og skip Thomas Ulsrud til med tre poeng i den neste. Etter et nytt kinesisk poeng i den fjerde, ble det tre nye til Norge og 6-3-ledelse etter femte omgang. Med to nye poeng i den åttende omgangen var mye gjort, og kampen endte 9-7 til Norge.

Ifølge Ulsrud var det ingen enkel kamp for de norske i Scotiabank Centre i Halifax, Canada. I tillegg til Ulsrud besto laget som vanlig av Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson. Markus Snøve Høiberg er reserve.

– Dette ble en vanskelig og utfordrende kamp for oss. Vi slet i starten og fant ikke ut av isen. Etter hvert fikk vi taket på det, og derfra og inn kontrollerte vi mer eller mindre kampen. De kom tilbake litt mot slutten, og jeg måtte sette en ganske god sistesten i siste omgang for å klare det, sa Ulsrud til hjemmeside for Det internasjonale curlingforbundet.

Norges neste kamp er mot USA.

Da Norge ble verdensmester sist år var det for første gang på 26 år. (©NTB)