Kroatias trener misfornøyd etter 5-1

Mens Per-Mathias Høgmo var fornøyd med en del ting, var kroatenes sjef Niko Kovac misfornøyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ikke slik jeg ønsker å se laget, sa han etter kampen i Zagreb.

– Vi oppnådde det vi ønsket, tre poeng, men jeg er ikke fornøyd. I den første halvtimen kunne kampen vippet den andre veien. Mot en sterkere konkurrent ville vi blitt straffet da.

Han bebreidet sine spillere for slapp innstilling.

– Vi var ikke aggressive nok, ikke gode nok i duellene, vi jobbet ikke godt nok for hverandre. Jeg vil ikke si at det var på grunn av manglende innsats, men det var iallfall ikke godt nok, sa han.

Ett av problemene for Kroatia var at Norges spisser, Martin Ødegaard og Tarik Elyounoussi, gjorde arbeidsbetingelsene vanskelige for Kroatias stjernespiller Luka Modric i mellomrommet.

– A-lag mot guttelag
Elyounoussi og Ødegaard fikk på sin side kjenne på hvordan det var å møte storvokste kroatiske stoppere. 

– Vi er jo ikke like stor som John Carew til sammen en gang. Det hadde vært greit å ha en sånn type der oppe som kunne tatt seg av duellene, sier Elyounoussi til TV 2.

– Vi er et ganske lavt landslag, så det er ganske viktig at vi spiller langs bakken. De få gangene vi gjorde det klarte vi å komme oss gjennom. Men det var første gang jeg spilte sammen med Martin, og da blir det litt usikkerhet. Det var det egentlig litt som et guttelag mot et A-lag, fortsetter han.

– Ødegaard blir viktig
Utover i 2. omgang fikk Ødegaard virkelig plass til å boltre seg. Han får ros av spissmakker Elyounoussi.

– Jeg synes Martin klarte seg bra. Slike kamper er viktig for ham. Det er gode erfaringer å ta med seg. Han kommer til å bli viktig for laget fremover, sier han.

Selv var ikke Ødegaard like fornøyd.

– Jeg synes egen prestasjon var helt allright, men det er jo aldri bra å tape 5-1. Vi kan allikevel ta med oss noe positivt. Den første omgangen var bra, sier han. (©NTB/TV 2)