MISTET LIVET: Paul Andrew Bramley (innfelt) var en av til sammen 150 mennesker som mistet livet da flyet krasjet i Alpene. Faren ber nå flyselskapene om å ta bedre vare på pilotene sine. FOTO: Claude Paris/Privat
MISTET LIVET: Paul Andrew Bramley (innfelt) var en av til sammen 150 mennesker som mistet livet da flyet krasjet i Alpene. Faren ber nå flyselskapene om å ta bedre vare på pilotene sine. FOTO: Claude Paris/Privat

Far mistet sønnen (28) i flystyrten: – Ta vare på pilotene

Philip Bramley har en viktig beskjed til flyselskapene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Faren til en av passasjerene som mistet livet da Andreas Lubitz krasjet Germanwings-flyet i Alpene, ber om at flyselskapene tar vare på sine piloter. 

28 år gamle Paul Bramley var én av 144 passasjerer om bord i Airbus A320-flyet tirsdag. Etterforskerne mener Lubitz med vilje krasjet flyet inn i fjellet, og at han skjulte en sykdom for arbeidsgiveren sin. 

– Jeg mener flyselskapene må være mer gjennomsiktige, og at våre flotte piloter må bli ivaretatt på riktig måte, sier Philip Bramley. 

– Motivet er irrelevant

Det er nyhetsbyrået AP som gjengir uttalelsene fra faren fra Hull i Nord-England. Faren er intervjuet i nærheten av stedet der flyet ble krasjet. 

– Vi legger våre liv og våre barns liv i deres hender, fortsetter han. 

Bramley sier videre at pilotens motiv er irrelevant. 

– Det som er relevant er at dette aldri må skje igjen. Min sønn og alle som var på det flyet bør aldri noensinne bli glemt, sier faren. 

– Ville forandre hele systemet

Etterforskernes teori er at Lubitz led av depresjon og holdt problemene skjult for arbeidsgiveren Germanwings. En lege hadde skrevet ut sykemelding til ham som varte fra 19. til 26. mars. Denne hadde han revet i stykker og aldri levert til arbeidsgiveren sin.

Tyske Bild siterte lørdag en flyvertinne som Lubitz skal ha hatt et forhold til i fem måneder. 

– En dag skal jeg gjøre noe som vil forandre hele systemet, og da vil alle vite navnet mitt og huske det, skal annenpiloten ha sagt.

Tyske medier skriver også at det er funnet medisiner mot psykisk sykdom hjemme hos han. 

– 27-åringen har blitt behandlet av flere nevrologer og psykiatere, sier en høytstående etterforsker til Welt am Sonntag.