Nederland i trøbbel: Sneijder reddet poeng på overtid

Både Nederland og tabelleder Tsjekkia reddet seg fra pinlige hjemmetap med utligning helt mot slutten i sine EM-kvalifiseringskamper i gruppe B.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hardt pressede Nederland tok imot Tyrkia på eget gress, men fikk det vel tøft. Det så lenge ut til å gå mot lagets tredje tap i kvalifiseringen. Bürak Yilmaz lurte Jasper Cillessen etter 37 minutter da ballen skiftet retning i Bruno Martins Indi på vei mot mål. Wesley Sneijder reddet imidlertid ett poeng med sin fulltreffer to minutter ut i tilleggstiden.

Nederland under Guus Hidink har dermed bare sju poeng etter fem kamper, er henvist til tredjeplassen i gruppen og har seks poeng opp til Tsjekkia på topp.

Tsjekkia så ut til gå på et hjemmetap for Latvia lørdag, men i siste minutt berget Vaclav Pilar 1-1 for storfavoritten i EM-kvalifiseringen.

Dermed er Tsjekkia fortsatt ubeseiret etter fem kvalkamper, men det var overraskende at seiersrekken skulle få bråstopp i Praha lørdag.

Latvia tok ledelsen etter en lynrask kontring i det 30. minutt. Aleksei Visnakovs snappet opp et tsjekkisk balltap og plasserte inn 1-0 forbi Petr Cech. (©NTB)