Oilers til finale etter hockeythriller

Vant 5-4 etter spilleforlengelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Oilers 4-5 (etter spilleforlengelse)

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

93 minutter gikk det før det ble en avgjørelse i den fjerde semifinalen mellom VIF og Oilers.

Det var til slutt Nick Plastino som ble den store helten med sin scoring i femte periode på Jordal Amfi. Oilers møter Storhamar i NM-finalen etter 4-0 i kamper.

VIF gikk aggressivt til verks og ledet 2-1 etter første periode. Rasmus Juell og Jonas Knutsen sendte hjemmelaget opp i ledelsen før Josh Soares slo tilbake for Oilers.  

– Møkkahockey
– Vi spiller møkkahockey i tjue minutter. Håper vi får litt kjeft i pausen av Thoresen. Vi er ikke med i det hele tatt, sa Tommy Kristiansen til TV 2 i pausen.  

I andre periode økte VIF ledelsen ved Jonas Opphøyen og dermed gikk hjemmelaget til pause med 3-1-ledelse. 

Mats Larsen Mostue scoret for Oilers fem minutter ut i tredje periode og VIF svarte umiddelbart ved Daniel Sørvik.  Men kampen var langt fra ferdig. Jean-Michel Daoust satte inn 3-4 og fem minutter før slutt sørget Kristian Forsberg for 4-4 og spilleforlengelse.

Fjerde periode endte målløst og lagene måtte ut i en femte for å få en avgjørelse. Etter 93 minutter var det til slutt Oilers som kunne juble for finalebillett. 

– Jeg begynte å lure på om Swix-pakka mi kom i bruk, sier Petter Thoresen til TV 2 etter kampen. Han var fornøyd med finalebillett, men ikke med innsatsen i begynnelsen av kampen. 

– Det skuffer meg over at de viser så liten lyst til å vinne over to perioder. Vi har litt flaks i andre periode, men så ble vi heldigvis bedre. Til slutt synes jeg at guttene viste at de ville vinne, sier Oilers-treneren. 

Shampo: – Fortjener ikke å gå videre
– Det er bittert. Vi får takke oss litt selv. Vi hadde kontroll, men vi lot dem dominerte totalt i tredje periode. Tror de hadde 14 skudd og vi ett. Da fortjener vi ikke å gå videre, sier VIF-trener  Espen Shampo Knutsen